Alacant invertix més de 25 milions en una desena de projectes de millora de la façana litoral

Entre les actuacions executades destaquen la reurbanització del Passeig Màrtirs de la Llibertat i l’Esplanada i la Via Verda de La Pedrera

Alacant invertix més de 25 milions en una desena de projectes de millora de la façana litoral
01/04/2024 -

L’Ajuntament d’Alacant treballa en la renovació, regeneració i millora de la façana litoral, un dels principals focus d’atracció i d’interés del municipi, com demostra la inversió superior als 25 milions d’euros en més d’una desena de projectes executats en els últims anys i prevista per a este mandat. Actuacions de reurbanització i rehabilitació ambiental i de millora de les infraestructures que formen part d’un pla per a la posada en valor dels 21 quilòmetres de façana marítima del municipi.

La recent licitació del projecte de reurbanització de l’entorn de L’Almadrava, amb una inversió prevista de 5,7 milions d’euros, és l’últim exemple d’estes actuacions. Una zona agresta i de difícil accessibilitat que es convertirà en un gran parc de 25.000 metres quadrats amb senderes i zones d’esplai, que també inclourà la posada en valor del jaciment arqueològic existent. Este projecte està cridat a convertir L’Almadrava en focus d’atracció turística, descongestionant la resta de platges, així com en zona d’esplai per als alacantins durant tot l’any, no sols en temporada de platges.

En este mateix entorn, l’Ajuntament va invertir en el passat mandat 4,6 milions en un pla de millores en L’Albufereta i la platja de Sant Joan amb obres d’asfaltat, infraestructures, instal·lacions esportives i millora de l’eficiència energètica. Dins d’estes actuacions també es van dur a terme la reposició d’arbratge, la rehabilitació de la nova passarel·la de la canalització del Barranc del Juncaret-Orgegia, treballs de reparació de paviment, la substitució de jocs lúdics i la reurbanització de la Illeta.

D’altra banda, en 2023 es van executar les obres per a reparar els accessos a l’estació de bombament d’aigües residuals de L’Albufereta -Ebar Vistamar-, amb una inversió de 119.392 euros. Esta intervenció ha permés la reparació de la zona del passeig i l’escullera deteriorada per la tempesta ‘Gloria’.

L’Ajuntament ha situat també en esta zona de platges una nova passarel·la de fusta que unix la vora marítima situada entre L’Albufereta i L’Almadrava amb una sendera per als vianants. El projecte va servir per a renovar i substituir part de l’estructura i les làmines de fusta deteriorades per l’ús i el pas del temps, així com instal·lar en l’arena una nova estructura que voreja l’accés fins al passeig.

A més, en la zona de L’Albufereta està projectada la reurbanització del carrer Sol Naixent i la creació d’una plaça en la plataforma d’accés a la Finca Adoc.

Via Verda i avinguda de Niça

La Via Verda d’ús per als vianants i ciclista de La Pedrera, habilitada després de la retirada de les vies del trenet, serà una realitat enguany, ja que les obres que està executant el Consell, amb finançament europeu i una inversió prevista de 1,9 milions d’euros, ja estan molt avançades. La via verda tindrà una longitud de 1,2 quilòmetres, als quals s’afigen altres 250 metres de ciclocalle, i inclourà tres àrees de descans amb miradors a la badia d’Alacant al llarg del seu recorregut.

D’altra banda, estan previstos diversos projectes de remodelació urbana i creació de noves infraestructures en la zona de la platja de Sant Joan i voltants. Entre ells, l’execució de l’últim tram que falta per a completar la rehabilitació de l’avinguda de Niça, en el tram comprés entre el carrer Irlanda i el límit del terme municipal amb El Campello, amb un pressupost de 4,7 milions d’euros. En esta mateixa zona s’executarà un projecte paral·lel, en col·laboració amb la regidoria de Turisme, per a crear una zona de descans i lavabos en l’avinguda de Niça amb una inversió de 1,5 milions d’euros.

La zona nord de la platja de Sant Joan ja ha experimentat una considerable millora de la seua accessibilitat amb les obres de reurbanització del carrer Irlanda amb una inversió de 410.000 euros, que van incloure la instal·lació de passos de vianants intel·ligents, amb il·luminació arran de terra quan detecten la presència de vianants. També en eixe entorn es va dur a terme l’enjardinament de la mitjana de l’avinguda de la Costa Blanca, entre la plaça de La Corunya i la glorieta de la Democràcia per 75.000 euros. I el pas per als vianants que unix el PAU 5 amb la Platja de Sant Joan després d’una inversió de més de 42.000 euros per a atendre una demanda veïnal i facilitar considerablement l’accés a la zona de bany des del nou barri residencial.

Projectes que s’unixen a la forta inversió realitzada en la zona sud del front litoral, amb obres per valor de més de huit milions d’euros en els tres projectes del Passeig dels Màrtirs de la Llibertat, l’Esplanada i Canalejas, emmarcats en les millores introduïdes en la Zona de Baixes Emissions i amb finançament europeu.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 7 =