Alacant oferirà bus gratuït per a joves a partir de l'1 d'agost i fins a final d'any

A més, es mantindran els bons a meitat de preu per a la resta de grups d’edat

Alacant oferirà bus gratuït per a joves a partir de l'1 d'agost i fins a final d'any
25/04/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant ha anunciat hui que a partir de l’1 d’agost i fins a final d’any, s’implantarà la gratuïtat de l’autobús urbà per a menors de 30 anys, una mesura que ajudarà les famílies a afrontar la crisi econòmica derivada de l’alta inflació i la pujada dels preus.

Aquesta mesura es realitzarà amb càrrec als romanents de Tresoreria, amb la finalitat de garantir la seua aplicació i contribuir a ajudar a les famílies davant la difícil situació actual. A més, l’Ajuntament d’Alacant també mantindrà la bonificació del 50% en els bons de transport ja vigents fins al 31 de juliol, que també s’estendrà fins a finals d’any.

Amb aquest anunci, Alacant es converteix en la primera administració autonòmica a anunciar la gratuïtat del transport per a joves fins a final d’any, ja que la gratuïtat anunciada per la Generalitat Valenciana acaba el 31 de juliol.

Aquesta mesura s’aplicarà en el Sistema de Transport Metropolità d’Alacant (TAM), ja que és important situar qualsevol modificació de preus o en els títols de transport urbà col·lectiu dins d’aquest sistema, des de la lleialtat institucional evitant que s’adopten mesures de manera individual. Per aquesta raó, aquesta mesura es plantejarà en la primera reunió de la comissió de seguiment del TAM que se celebre.

La regidoria de Transports i Accessibilitat de l’Ajuntament d’Alacant espera poder situar-se per damunt de les xifres d’usuaris d’abans de la pandèmia amb l’entrada en funcionament el passat 1 de febrer de les noves línies previstes amb motiu de l’adjudicació del nou contracte de gestió, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2022.

Des de febrer, Alacant aplicava la bonificació del 50% en els bons de transport, finançada en un 30% pel Ministeri de Transports i en un 20% pel consistori. La bonificació de la meitat del preu dels bons s’estendrà amb aquest anunci per part de l’Ajuntament fins a final d’any.

Anteriorment, entre juliol de 2022 i febrer de 2023 s’aplicava una bonificació del 30% amb l’aportació del Ministeri de Mobilitat per a respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna per a fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica. Al febrer d’aquest 2023 es va ampliar la bonificació que va augmentar fins al 50% amb l’aportació del 20% per part de l’Ajuntament.

Amb la bonificació del 50% en tots els títols de transport, el bo 30 dies dels autobusos urbans costa 20 euros, en lloc dels 40 del seu preu habitual. El bo Móbilis multiviatge per a tot el públic es pot recarregar amb 10 trajectes per 4,35 euros, la meitat dels 8,70 originals; el bo Ruta 4/30 Jove costa 7,50 euros, en lloc de 15, i el bo Móbilis Jove per a joves entre 16 i 30 anys es pot carregar amb 30 viatges per 10,60 euros i un límit de tres recàrregues al mes, en lloc dels 21,20 que costava abans dels descomptes. El mateix percentatge de descomptes s’aplica als bons Móbilis Or per a majors de 65 anys i el Móbilis Escolar per a escolars entre 5 i 15 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 2 =