Alacant es prepara per a imposar les Zones de Baixes Emissions

La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut per a les obres destinades a l’anell exterior des de Parc Canalejas fins a les escales de l’IES Jorge Juan

Alacant es prepara per a imposar les Zones de Baixes Emissions
17/01/2023 -

El pla de seguretat i salut per a les obres de “millora de la peatonalitat i calmat de trànsit en l’eix Parc Canalejas fins a escales de l’IES Jorge Juan, Tram II Avinguda Doctor Gadea” ha sigut aprovat en la Junta de Govern Local de hui, dimarts 17. El projecte, que forma part del pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d’Espanya i és finançat per la UE, ha sigut adjudicat a una unió temporal d’empreses amb un pressupost base de licitació de 3.321.476,47 €. El contracte es va formalitzar el desembre de 2022 i s’ha contractat una consultoria especialitzada per a garantir la seguretat i salut en les obres.

El projecte de millora de la peatonalitat i calmat del trànsit en l’eix Parc Canalejas fins a escales de l’IES Jorge Juan, Tram II Avinguda Doctor Gadea, cerca millorar la seguretat viària, facilitar l’accés als serveis públics i millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Inclou la creació de carrils bici, l’ampliació de les voreres i la instal·lació de semàfors i senyals de trànsit per a facilitar la circulació per als vianants i millorar la seguretat viària.

Així mateix, el portaveu de la Junta de Govern, Antonio Joaquín Manresa, ha assegurat que pretenen acabar el total de les obres abans que finalitze l’any. A més, ha anunciat que la seua intenció és “executar aquestes obres per trams” per al que es reuniran amb la ciutadania, els veïns i els comerciants de les zones afectades per a fer-ho de la forma que genere menys impacte negatiu tant en les seues vides com en els seus negocis.

A més, el projecte s’emmarca en el programa d’ajudes a municipis per a la implantació de Zones de Baixes Emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, la qual cosa contribuirà a millorar la qualitat de l’aire i reduir la petjada de carboni en la zona.

L’aprovació d’aquest pla és un pas important per a garantir la seguretat dels treballadors i dels ciutadans que circulen per la zona durant l’execució de les obres. A més, aquest projecte forma part d’un esforç major per a millorar la seguretat viària, facilitar l’accés als serveis públics i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, i contribuirà a millorar la qualitat de l’aire i reduir la petjada de carboni en la zona.

Aquest pla de seguretat i salut s’ha elaborat d’acord amb les disposicions establides en el Reial decret 1627/1997, de 24 d’octubre, pel qual s’estableixen condicions mínimes de seguretat i salut en les obres de construcció. A més, s’ha tingut en compte la normativa específica de seguretat i salut en la construcció, per a garantir la seguretat dels treballadors i de les persones que circulen per la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seven − 5 =