Alacant recupera el “Coso Multicolor” per a les festes de Fogueres 2023

La recuperació de l’acolorida desfilada, noves barraca “Els Gavines” i la plantà a partir del dia 16 de juny són algunes de les novetats de Fogueres

Alacant recupera el “Coso Multicolor” per a les festes de Fogueres 2023
31/05/2023 -

Torna el Coso Multicolor a les festes de Fogueres, el “coso” que es va crear quan la Gestora de Fogueres estava presidida per Tomás Valcárcel va prendre els carrers durant dècades en Fogueres fins a esvair-se a poc a poc del programa d’actes.

Després de més d’una dècada d’absència, el Coso Multicolor torna a la festa de Fogueres aquest 2023. Aquesta tradicional desfilada té com a fi omplir els carrers d’Alacant de confeti omplint Alacant de color. En el Coso Multicolor participaran les belleses i dames adultes i infantils de totes les fogueres de la ciutat.

Està previst per al 29 de juny, dia en què se celebra Sant Pere i Sant Pau, posant així un fermall d’or per a acomiadar Fogueres 2023.

La notícia de la recuperació de la desfilada ha sigut anunciada per la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco. “És una iniciativa que teníem moltes ganes de reprendre, com anunciem a principi d’exercici, però era precisa un gran finançament que per fi hem aconseguit”, ha indicat Martín-Zarco.

 

Nova barraca ‘Els Gavines’

Aquestes festes de Fogueres 2023 també porten altres novetats; hi haurà nova barraca, ‘Els Gavines’ pertanyent a la foguera Avinguda de Loring – Estació. Amb aquesta ultima incorporración, en total serien 48 barraques les que estaran disposades per a aquestes festes tan esperades a la nostra ciutat. Aquesta se sumaria a la també “primeriza” barraca ‘Al final ho fem’ del districte de Bulevard del Pla-Garbinet.

La nova barraca ‘Els Gavines’ ha sigut aprovada en l’assemblea extraordinària celebrada ahir a la Casa de la Festa d’Alacant, reunió prèvia a la reunió informativa de Fogueres.

 

Plantà a partir del dia 16 de juny

En la reunió informativa de Fogueres, la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco, ha traslladat que les fogueres de primera i especial tenen ja autoritzat l’apilament de materials i podran procedir a la plantà a partir del dia 16 de juny. Quant a la resta de fogueres i les de categoria infantil tindran l’apilament i plantà, l’endemà, el dia 17 de juny. Al seu torn, Els racós, barraques i els adorns als carrers es podran plantar i disposar a partir del 18 de juny des de les huit del matí. Els racós i barraques podran gaudir de música des de les 22.30 hores a 04.30 hores durant la festa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − six =