Alacant reprén la licitació de les obres en la plaça de Sant Blai

La Junta de Govern aprova la tramitació urgent dels treballs, que tindran un termini d’execució de deu mesos i un pressupost de 4,5 milions, després d’un any paralitzats

Alacant reprén la licitació de les obres en la plaça de Sant Blai
31/10/2023 -

El projecte de remodelació de la plaça de Sant Blai d’Alacant tindrà una segona oportunitat al cap d’un any sense avanços. La Junta Local de Govern ha aprovat aquest dimarts la licitació d’un nou concurs que permeta reiniciar aquestes obres de reforma integral de la plaça una vegada conclòs el procés per a la rescissió de l’anterior contracte. L’Ajuntament va denegar les al·legacions presentades per la primera empresa adjudicatària després dels successius incompliments en paralitzar de manera definitiva les obres el novembre de 2022 i ara obri aquesta nova convocatòria.

El pressupost base de la licitació ascendeix a 4.530.985,71 euros. A més, l’acord contempla també autoritzar una despesa de caràcter pluriennal en els pressupostos per als anys 2023 i 2024: 96.988 euros en 2023 i 4.433.997 en 2024. En aquest sentit, amb un termini d’execució de deu mesos, el consistori té previst, si es compleixen els temps establits, que la reforma de la plaça de Sant Blas puga estar finalitzada de cara al mes d’octubre de l’any que ve.

D’aquesta manera, s’avança en un dels cinc projectes que actualment continuen paralitzats en diferents punts de la ciutat per qüestions similars i que necessiten un nou procés d’adjudicació. L’últim a incorporar-se a aquest llistat va ser la reurbanització de l’avinguda de Xixona, però també s’inclou la construcció del nou parc en el barri de La Torreta, antic PAU II, la finalització dels habitatges destinats a lloguer social en el Barri Antic, així com la reurbanització de la parcel·la de Rabasa en la qual s’ha de construir la nova Comandància de la Guàrdia Civil.

Mateix projecte tècnic

A pesar de les dificultats d’execució, el projecte manté els mateixos requisits tècnics i objectius de la primera adjudicació. Per tant, les obres de remodelació de la plaça suposen la reordenació completa i integral de l’espai, “prioritzant el seu ús per als vianants i millorant l’accessibilitat”. De la mateixa manera, segons apunten fonts municipals, la nova plaça disposarà d’una gran zona de jocs accessibles, mobiliari urbà renovat i un enllumenat públic “més eficient”.

Així mateix el projecte contempla la substitució del canal de recollida de pluvials existent en l’eix central del carrer Antonio Martín Trenco per una canalització subterrània, passant a ser un carrer de dos carrils. A més, tant en aquest carrer com en les adjacents a la plaça —Sant Joan Baptista, Pepe Antón, El Pilar, San Raimundo i Comtes de Soto Ameno— està prevista la pavimentació de voreres, substitució de la il·luminació i instal·lació de mobiliari urbà, reg i noves plantacions d’arbres i arbustos.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + 18 =