Alacant obri un nou servei presencial sense cita prèvia en l'OMIC

Els consumidors tindran accés immediat per a presentar les seues reclamacions i obtindre informació dels seus drets i responsabilitats

Alacant obri un nou servei presencial sense cita prèvia en l'OMIC
07/11/2023 -

Defensar els drets com a consumidor i presentar reclamacions davant abusos comercials serà ara més senzill amb el nou sistema d’atenció de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) —situada al carrer Cervantes—, a través d’un servei presencial i sense cita prèvia. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament expliquen que aquesta fórmula es realitza per a “ampliar i flexibilitzar les opcions que tenen els ciutadans de ser atesos de forma més pròxima, ràpida i directa”.

El nou sistema d’atenció al públic de l’OMIC té previst implantar cada dia de la setmana un horari ajustat a les necessitats de cada ciutadà, en el qual conviuran tant l’atenció sense cita com l’habitual sistema amb cita. En concret, aquells ciutadans que desitgen ser atesos de manera presencial sense cita prèvia podran acostar-se els dilluns, dimecres i divendres de 12.30 a 14.00 hores, així com els dimarts i dijous de 8.30 a 10.00 hores.

A través d’aquesta mesura, el consistori alacantí pretén que les persones majors de 65 anys, col·lectius més vulnerables i persones amb dificultats per a ser ateses en un horari preestablit puguen exercir de manera més àgil i directa els seus drets com a consumidors. Així mateix, l’atenció amb cita prèvia es continuarà realitzant dilluns, dimecres i divendres de 8.30 a 12.30 hores, i els dimarts i dijous de 10.00 a 14.00 hores.

La regidora de Consum, Lidia López, ha posat en valor aquesta mesura i ha ressaltat que l’OMIC “és un servei que exerceix un paper fonamental a la ciutat per a garantir i salvaguardar els drets de tots els consumidors i usuaris, i ajuda a defensar-los”. De fet, aquest departament ofereix al seu torn un servei d’assessorament, mediació i suport en disputes comercials. Així com garanteix transaccions justes i satisfactòries en un mercat cada vegada més complex, que aconsegueix evitar en moltes ocasions costosos processos legals i redueix la càrrega de treball del sistema judicial.

Concretament, durant l’últim any l’OMIC va atendre un total de 3.145 consultes i va admetre 1.421 reclamacions dels ciutadans. La forma presencial per a presentar reclamacions continua sent el mitjà més utilitzat pels ciutadans, encara que en els últims anys s’ha incrementat la interposició de les reclamacions electrònicament.

Drets dels consumidors

La possibilitat d’atenció sense cita prèvia no sols es limita a la resolució de disputes, l’Ajuntament ofereix en l’OMIC també educació als consumidors, i els ciutadans poden visitar les seues instal·lacions per a obtindre informació detallada sobre els seus drets i responsabilitats com a consumidors, la qual cosa contribueix a una major consciència i apoderament dels ciutadans en les seues interaccions comercials.

La regidora Lidia López ha valorat de forma molt positiva aquest servei i ha assegurat que “demostra el compromís de l’OMIC amb la protecció dels consumidors prestant uns serveis de major qualitat, que fomenten una major relació entre els ciutadans i les administracions públiques i milloren la seua atenció de manera presencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen + 7 =