Així serà el nou col·legi projectat a la Canyada del Fenollar

La Junta de Govern aprova aquest dimarts l’aprovació del projecte bàsic i d’execució previ a l’inici de l’expedient de contractació

Així serà el nou col·legi projectat a la Canyada del Fenollar
20/11/2023 -

La construcció del nou Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) de la Canyada del Fenollar està cada vegada més prop d’executar-se. Almenys eixa és la idea que es desprén després que l’Ajuntament d’Alacant haja avançat que la Junta de Govern pretén aprovar aquest dimarts el projecte d’obres redactat per l’estudi d’arquitectura Crystalzoo S.L.P. Es tracta del pas previ a l’inici del concurs d’adjudicació, que comptarà amb un pressupost superior als 5,8 milions i un termini d’execució de 22 mesos.

Aquest centre se suma a altres dos projectes també inclosos dins del Pla Edificant de Generalitat, com són la renovació del CEIP Juan Bautista Llorca de Villafranqueza i la reforma integral del CEE Sant Ángel de la Guarda. En el primer d’ells es contempla l’adequació del centre, així com la demolició dels antics habitatges de mestres per a la construcció del menjador i la cuina i un nou gimnàs. Per part seua, l’actuació en el Sant Ángel de la Guarda suposa l’ampliació d’aules, la construcció d’un magatzem i l’adequació dels patis exteriors i les façanes.

Al seu torn, des del consistori apunten que el projecte d’ampliació del CEIP La Florida haurà de tornar a ser licitat després d’haver quedat desert el concurs i recorden que la construcció del Centre d’Educació Especial El Somni en una parcel·la entre l’avinguda Illa de Corfú i La Torreta (PAU 2) es troba en procés de revisió de preus.

Així serà el centre educatiu

Aquest centre educatiu ha sigut una de les grans reivindicacions dels veïns i veïnes de la Canyada del Fenollar. El nou CEIP en aquesta partida alacantina es construirà en la parcel·la urbanitzada situada entre els carrers Aucuba i Arboç. L’actuació contempla quatre aules d’Educació Infantil i sis de Primària, a més d’altres tres aules ordinàries addicionals, així com aules de suport i educació especial. A més, està previst que el col·legi també dispose de cuina i menjador —per a 392 comensals en dos torns—, despatxos, gimnàs, sales polivalents, magatzem, biblioteca i habitatge per al conserge.

colegio cañada del fenollarcolegio cañada del fenollar
El document de l’estudi d’arquitectura recull un projecte que es desenvolupa en dues plantes. D’una banda, un pis inferior en forma d’O amb recorreguts perimetrals per a “salvar el desnivell de la parcel·la”. D’altra banda, una primera planta amb accés exterior i interior des que complementa la resta de les aules programades. En el centre de l’O se situarà un pati exterior obert. Tot això es durà a terme en una superfície útil de 1.475 metres quadrats, que s’eleven fins als 3.380 metres quadrats construïts segons apunta el document del projecte.

En la resta de la parcel·la, que disposarà de 2.420 metres d’espais exteriors, s’ha planificat una pista poliesportiva, un hort escolar, espais verds enjardinats, zones de jocs per a Infantil i Primària, així com un aparcament per a vehicles. En aquest sentit, l’accés principal al recinte educatiu estarà vinculat als serveis administratius, aules i estades d’ús intern, mentre que al nord-est se situarà una segona entrada destinada a trànsit rodat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen − 7 =