Avança la reurbanització de l'entorn del pavelló Pitiu Rochel

La Junta de Govern adjudica el contracte per a la remodelació de la zona exterior de la instal·lació esportiva per més d’un milió d’euros i un termini d’execució de set mesos

Avança la reurbanització de l'entorn del pavelló Pitiu Rochel
24/10/2023 -

L’entorn del pavelló Pitiu Rochel comptarà amb una nova presència. La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant ha adjudicat aquest dimarts el contracte per a les obres de reurbanització completa dels limítrofs de la instal·lació esportiva a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Alcudia Serveis i Obres S.L. i Involucra S.L., segons han informat fonts municipals. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost d’1.085.517 euros i un termini d’execució de set mesos, s’uneix a la renovació i modernització del pavelló que s’està duent a terme des d’abril de 2022 després de diverses ampliacions en el termini davant les dificultats generades pels problemes de subministrament de materiales.

De fet, des de l’Ajuntament apunten que la previsió és que aquestes obres al voltant del complex esportiu s’inicien coincidint amb els últims treballs de la remodelació integral del pavelló. Aquesta reforma ha suposat una inversió pròxima als dos milions i mig d’euros, després d’un increment de 400.000 euros del pressupost inicial, i es troba en la fase final de la seua execució, en la qual s’han millorat els serveis i accessos, s’ha renovat el paviment de la pista central, a més d’una reforma profunda de les façanes i les claraboies per a “modernitzar el conjunt de la instal·lació”.

La reurbanització de l’entorn contempla una remodelació de tota la zona exterior de la instal·lació esportiva amb un pla d’intervenció integral. Les millores que s’introduiran estan destinades, principalment, als seus accessos i a la creació de sis noves zones verdes. A més, s’instal·larà un enllumenat “modern i eficient”, es col·locaran nous paviments en les voreres generant itineraris per als vianants, es canviarà el mobiliari urbà amb bancs de formigó prefabricat i papereres. Des del consistori valoren que aquestes obres permetran en conjunt una “modernització a fons” de tota aquesta part de la Ciutat Esportiva.

Reurbanización entorno Pitiu Rochel

Precedents

El procés per a l’adjudicació d’aquest contracte va començar el passat 4 de juliol, quan la Junta de Govern va donar llum verda a l’inici de la licitació. Un total de nou empreses van concórrer al concurs per a la reurbanització de l’entorn de Pitiu Rochel, que va eixir a licitació per 1.228.655 euros i un termini d’execució de set mesos. Després de la revisió tècnica i econòmica dels projectes presentats, l’Ajuntament ha informat que l’UTE formada per Alcudia Serveis i Obres S.L. i Involucra S.L. ha obtingut la millor puntuació i, per tant, la proposta d’adjudicació.

A més, de manera paral·lela a aquesta reurbanització de l’entorn del Pitiu Rochel, també es va posar en marxa el concurs públic per a la renovació i adequació de les quatre pistes de pàdel situades a la Ciutat Esportiva. En aquest cas, la Mesa de Contractació va comunicar el passat 20 de setembre que la mercantil Mediterrani d’Obres i Asfalts S.A era l’empresa millor valorada, encara que serà la Junta de Govern l’òrgan que certifique definitivament l’adjudicació. La inversió total en la reforma integral del pavelló i el seu entorn ascendeix als quatre milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =