La Diputació provincial posa en marxa ajudes per a autònoms i pimes contra la crisi energètica

Es tracta d’un pla extraordinari de 9 milions d’euros amb el qual es pretén alleujar l’augment de l’electricitat, el gas i els carburants de petites empreses

La Diputació provincial posa en marxa ajudes per a autònoms i pimes contra la crisi energètica
11/10/2022 -

La Diputació d’Alacant, al costat de la diputació de Desenvolupament Econòmic de la província, ha activat un pla extraordinari pel qual es vol alleujar la pujada energètica a pimes, autònoms, micro pimes i professionals alacantins. Aquestes ajudes consten de 9 milions d’euros que es repartiran entre tots els ajuntaments que vulguen acollir-se al programa.

Així mateix, aquestes subvencions seran assignades als diferents municipis atés un barem basat en el nombre d’habitants, que anirà des dels 3000 euros per resident, en el cas dels ajuntaments més xicotets (menys de 500 persones), fins als 120.000 euros per a les ciutats més grans (de 50.001 ciutadans d’ara en avant). Per part seua, a aquestes quantitats, s’ha afegit un balanç corrector per a ajudar als municipis més xicotets, aquest va des dels 5 euros extra per habitant per a les zones amb menys de 500 veïns, fins a un euro extra per als ajuntaments de més de 50.001 persones.

Per part seua, Sebastián Cañadas, diputat de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius, ha anunciat que es podran justificar les despeses de gas i electricitat en el període comprés entre l’1 d’abril de 2021 i el 30 de juny de 2022, així com, la despesa en carburant de l’1 de gener de 2022 fins al 30 de juny del mateix any. Així mateix, Canyades ha afirmat que, fins al moment, s’han adherit 100 ajuntaments al pla, encara que ha volgut aclarir que els 41 municipis restants tenen temps fins al 15 de novembre per a sumar-se a la iniciativa.

Carlos Mazón, president de la Diputació provincial, ha declarat que l’únic requisit inicial per a optar a les ajudes, és presentar les factures de la despesa que estiguen dins dels períodes, però ha advertit que els ajuntaments tenen llibertat per a afegir condicions que vegen necessàries. A més, ha instat els municipis a ser els més laxos possible en cas d’afegir noves condicions, perquè tothom es puga beneficiar del pla.

Mazón, ha volgut assenyalar que aquestes ajudes són sumatòries a qualsevol altra que es done en el mateix període i que en cap cas seria excloent. Finalment, ha manifestat que ja estan treballant en l’esborrany dels pressupostos per a l’any 2023 que inclouran noves ajudes i diu que “probablement es prorroguen ajudes com aquesta”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 1 =