Barcala: "El centre de salut de La Torreta atendrà més de 17.000 alacantins en els dos PAU"

L’alcalde visita amb el president de la Generalitat els terrenys en els quals es construirà aquesta infraestructura sanitària pressupostada en 12 milions d’euros amb un termini d’execució de 26 mesos

Barcala: "El centre de salut de La Torreta atendrà més de 17.000 alacantins en els dos PAU"
17/11/2023 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha destacat aquest divendres que el futur centre de salut La Torreta-PAU 2 també prestarà servei al barri veí de Joan Pau II-PAU 1 i el seu entorn, amb el que atendrà de manera directa a més de 17.000 alacantins d’aquesta zona nord-oest de la ciutat. Acompanyat pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, el primer edil ha visitat la parcel·la en la qual es construirà aquesta infraestructura sanitària, cedida per l’Ajuntament en 2019, i ha agraït “la celeritat amb la qual el nou Consell ha agilitzat la posada en marxa d’un projecte llargament reivindicat per aquesta ciutat”.

El nou centre de salut La Torreta-PAU II, situat en una parcel·la cedida per l’Ajuntament d’Alacant, tindrà una superfície de 5.500 metres quadrats i serà eficient i sostenible, amb un consum energètic pràcticament nul. Comptarà amb servei d’Urgències o Punt d’Atenció Continuada i una Àrea d’Extraccions i Tractaments. A més, disposarà d’Àrea de Pediatria, Àrea de Rehabilitació, Odontopediatria, Àrea de Medicina de Família, Àrea Maternal, Salut Sexual i Reproductiva i una Àrea Administrativa. També prestarà assistència en matèria de Salut Mental, Atenció a les Conductes Addictives i Cirurgia Menor.

El cap del Consell ha assegurat que l’Executiu autonòmic “complirà amb l’atenció primària que mereixen el barri de La Torreta i la ciutat d’Alacant”, atés que el nou centre de salut La Torreta-PAU II estarà adjudicat en sis mesos i començarà a construir-se a mitjan pròxim 2024 amb un termini d’execució de 26 mesos.

El president ha explicat que “per fi la gent de la Torreta tindrà el centre sanitari que tant de temps ha estat esperant”, ja que l’anterior Govern valencià ho portava pressupostant des de 2019 sense arribar a posar-ho en marxa i que “amb aquest Govern del canvi, es materialitzarà”, ha destacat.

Mazón ha recordat que el Ple del Consell ha aprovat aquest mes la contractació de les obres d’aquest centre que millorarà l’atenció sanitària de 16.600 persones de la Torreta i Joan Pau II. Les obres compten amb un pressupost de 12 milions d’euros i es contempla una quantia econòmica extraordinària per a fer front a possibles imprevistos que poden sorgir.

Cessió de sòl municipal fa més de quatre anys

“El març de 2019 es va formalitzar la cessió del sòl a la Conselleria de Sanitat del Botànic”, ha precisat, per part seua, Barcala. “Des de llavors van anar incorporant en tots els exercicis un pressupost que era totalment virtual i hui passem al real i s’aborda una necessitat apressant que aquesta ciutat ha reivindicat durant huit anys i que ara es converteix en realitat”.

L’alcalde ha recordat que durant eixos huit anys “l’única actuació que es va fer va ser col·locar el cartell que tristament encara penja en el solar destinat al centre de salut previst en El Garbinet i que va anunciar el Botànic a so de bombo i platerets”.

“Més de 16.000 titulars de targetes SIP es beneficiaran directament d’aquest centre de salut de La Torreta, que també prestarà servei als residents en el barri de Joan Pau II-PAU 1 i els seus entorns”, ha afegit el primer edil. “Alacant comença a rebre el que li ha sigut negat durant massa anys i he de recalcar el meu agraïment per la celeritat en el compliment del que es va prometre fa escassament tres mesos”, ha conclòs.

A més de la inversió per a l’execució del de La Torreta-PAU II, la Generalitat contempla en els seus pressupostos la construcció d’altres dos centres de salut a la ciutat d’Alacant, El Garbinet i La Condomina.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

ten − 8 =