Barcala: “La volta immediata del CICU a Alacant és un reforç de la seguretat sanitària per a tots”

L’alcalde compromet el “total suport” de l’Ajuntament en mitjans materials i humans a la decisió del Consell de descentralitzar i millorar “com més prompte millor” el servei del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències

Barcala: “La volta immediata del CICU a Alacant és un reforç de la seguretat sanitària per a tots”
11/08/2023 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha qualificat aquest divendres de “reforç de la seguretat sanitària per a tots els ciutadans” la decisió de la Conselleria de Sanitat que el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) torne a Alacant “immediatament” després de la decisió de l’anterior govern autonòmic de centralitzar el servei a València, que es va fer efectiva a l’agost de 2021.

Barcala s’ha reunit en la seu de Presidència de la Generalitat amb el nou conseller de Sanitat, Marcià Gómez, per a analitzar les necessitats i possibles ubicacions del nou CICU i ha compromés el “total suport” de l’Ajuntament en mitjans materials i humans perquè aquesta descentralització es duga a terme “com més prompte millor”.

El titular autonòmic de Sanitat ha explicat que el CICU d’Alacant comptarà amb 34 professionals: 12 metges, sis infermers i 15 locutors. I ha precisat que el Consell ha iniciat ja els tràmits per a modificar el marc normatiu pel qual es regula el servei “i revertir la centralització i poder retornar el CICU a Alacant i Castelló”.

“Aquest canvi no es limita solament a tornar al model anterior, sinó que redissenyarem i millorar el model activant recursos i dispositius en xarxa, mantenint la transversalitat i continuïtat assistencial i potenciant la proximitat per a atendre en el millor lloc i en el menor temps possible amb equipaments adequats en cada nivell assistencial”, ha explicat Marcià Gómez, que ha apostat pel foment de sinergies entre els CICU de les tres províncies “per a millorar l’atenció als ciutadans”.

Per part seua, l’alcalde Barcala ha agraït la “resposta immediata” de la Conselleria de Sanitat al “compromís que va assumir el president Carlos Mazón” del retorn del CICU a Alacant i Castelló i que dona resposta a la declaració institucional aprovada pel Ple de l’Ajuntament el mes de gener passat i a les demandes dels professionals sanitaris.

Avanços en la millora d’un servei “inqüestionable”

“Hui és un dia molt important per a aquesta ciutat i aquesta província”, ha destacat el primer edil, “perquè avancem en la millora d’un servei que mai degué qüestionar-se ni traslladar-se; i que ara es tradueix en seguretat per a tots els ciutadans amb una atenció immediata d’urgències”.

De fet, la nova organització del CICU compte entre els seus objectius prioritaris incrementar la seguretat del pacient i establir els protocols adequats en els serveis d’urgències, PAC i centres d’informació i coordinació per als processos urgents, sobretot en les patologies de major incidència a la Comunitat Valenciana.

De les 2.000 crides diàries que es reben en la Comunitat, Alacant gestiona unes 700, la qual cosa suposa un 35% de l’activitat del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × five =