Barcala presenta l'estratègia digital d'Alacant Futura en una trobada amb la Fundació Hermes a Madrid

“La implicació d’Hermes és un aval de la màxima garantia i una prova de credibilitat i prestigi per al nostre pla municipal de desenvolupament i innovació tecnològica”, destaca el primer edil

Barcala presenta l'estratègia digital d'Alacant Futura en una trobada amb la Fundació Hermes a Madrid
20/09/2022 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha presentat aquest dimarts a Madrid l’estratègia municipal de desenvolupament digital i innovació tecnològica ‘Alacant Futura’ en el transcurs d’una trobada amb la Fundació Hermes, al qual han assistit el senador i president nacional del PP Alberto Núñez Feijóo, l’eurodiputat popular Esteban González Pons i l’exministra d’Agricultura i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, entre altres dirigents i experts en noves tecnologies i emprenedoria.

Al mateix temps, el primer edil ha signat un acord de col·laboració amb aquest prestigiós institut sense ànim de lucre perquè aporte la seua acreditada experiència en el desenvolupament de la societat digital durant l’Alacant Technology Fòrum 2022 que se celebrarà en la capital alacantina del 29 de novembre al 3 de desembre pròxims. Barcala ha subscrit el protocol amb el president de la Fundació, Enrique Goñi, al final del patronat de l’entitat, en el qual s’ha analitzat la participació d’Hermes en el citat fòrum.

“La implicació de l’Institut Hermes és un aval de la màxima garantia i una prova de credibilitat i prestigi per a la nostra estratègia Alacant Futura, que es reforça encara més amb la seua col·laboració i participació en la primera edició d’Alacant Technology Fòrum”, ha destacat el primer edil.

Barcala ha subratllat que l’Ajuntament d’Alacant promou el citat fòrum internacional “per a afermar a la nostra ciutat com a focus mundial de la tecnologia, la innovació i la digitalització i la presència d’Hermes en la relació de col·laboradors és un nou suport a aquesta primera edició de 2022”, ha destacat Barcala, que ha assistit a la trobada en companyia de l’edil de Coordinació de Projectes i Noves Tecnologies, Antonio Peral.

D’aquesta manera, l’Institut Hermes s’incorpora a una àmplia nòmina d’entitats i empreses capdavanteres de l’univers tecnològic que participaran en l’Alacant Technology Fòrum, en el qual també participen la Diputació Provincial, com a soci institucional, les universitats, col·legis professionals d’Enginyers Informàtics i Telecomunicacions, Cambra de Comerç, Aigües d’Alacant i Festival de Cinema d’Alacant, entre altres.

L’acord entre l’Ajuntament i Hermes, amb una vigència inicial d’un any prorrogable pel mateix període, estableix un àmbit de cooperació per al desenvolupament d’actuacions d’interés mutu que eventualment puga arribar a traduir-se en futurs convenis o altres instruments de col·laboració.

Alacant Technology Fòrum, primera edició

Les grans empreses espanyoles i internacionals del sector de la innovació es donaran cita del 29 de novembre al 3 de desembre d’enguany a Alacant Technology Fòrum (ATF), l’esdeveniment tecnològic més important de quants s’han celebrat fins al moment a la ciutat. El fòrum comptarà amb una àmplia programació d’activitats, exposicions, cinema, tallers, concerts i competicions (e-sports, “gamming”), en les quals les grans companyies del sector presentaran els seus projectes i últimes novetats tecnològiques, a més d’intercanviar experiències amb el públic assistent, les administracions públiques i institucions acadèmiques en diferents emplaçaments de la ciutat.

La sala simfònica de l’Auditori de la Diputació (ADDA) acollirà el 29 de novembre a les 11.00 la inauguració del Fòrum, mentre que el Centre de Negocis Panoramis serà seu de l’Alacant Telèfon intel·ligent Film Festival el divendres 2 de desembre. L’auditori del MARQ, la Plaça de Bous, l’Institut Juan Gil Albert i els auditoris del MACA i Porta Ferrisa seran altres escenaris d’aquesta gran setmana de la tecnologia i la digitalització organitzada pel consistori.

El paper connector de la Fundació Institut Hermes

La Fundació Institut Hermes és una entitat sense ànim de lucre que té com a fins principals la defensa dels principis democràtics i el desenvolupament de la societat de la informació. És objectiu d’Hermes identificar tendències de futur, orientar noves referències de pensament, i articular accions tendents a ampliar les llibertats públiques i els drets civils a nous àmbits socials i econòmics, plasmant-ho en el món digital.

“En el seu paper de connector, Hermes pretén conjuminar coneixement i voluntats per a actuar de traductor, de pont entre els diferents mons, agents socials, econòmics i elements polítics, sent el mediador i per tant desintermediador entre tots”, segons consta en el protocol signat aquest dimarts amb l’Ajuntament d’Alacant a Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × one =