Els bombers revisen la façana de 135 edificis d'Alacant per a previndre incendis com el de València

Els treballs de supervisió han començat aquest dilluns i ja s’han inspeccionat 90 edificis de més de 10 plantes

Els bombers revisen la façana de 135 edificis d'Alacant per a previndre incendis com el de València
26/02/2024 -

L’Ajuntament d’Alacant ha impulsat la creació d’un nou grup de bombers per a revisar el material de 135 façanes d’edificis de gran altura de la ciutat. El consistori municipal ha anunciat la creació d’aquest grup després de l’incendi produït en dos edificis (de dotze i catorze plantes cadascun) situats en el barri de Campanar de València que s’ha saldat amb deu víctimes mortals. Així, els treballs d’inspecció que desenvolupa l’equip tècnic del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis (SPEIS) han començat hui dilluns 26 de febrer i ja han sigut 90 els edificis revisats.

“Després del dramàtic incendi de València que ha costat la vida de 10 persones i el paper que van jugar els materials col·locats en la façana per a la ràpida propagació del foc, s’ha creat un grup específic dins de l’equip que avalua els Edificis de Gran Altura (EGA) d’Alacant per a comprovar els materials de les façanes dels 135 immobles més alts de la ciutat i establir una catalogació de risc”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Calero.

Així, l’objectiu d’aquest nou equip és “realitzar una revisió ràpida i catalogació de possibles edificis que puguen presentar problemes de recobriment en façanes”, ha informat l’edil de l’àrea. Aquest grup de treball està format per quatre bombers i dos caps amb titulació tècnica en arquitectura i enginyeria industrial. A més de la revisió dels materials de les façanes, aquest conjunt tècnic orientarà i aconsellarà als propietaris dels habitatges com millorar la prevenció de focs en edificis de més de 10 plantes.

Es tracta d’un equip de recent creació que es complementarà amb l’equip específic que porta tres anys encarregant-se “de revisar de manera periòdica les instal·lacions de protecció contra incendis”, ha afegit Calero. Entre les infraestructures analitzades per aquest grup, es troben la columna seca per al subministrament segur d’aigua en totes les plantes, les eixides d’incendis, els extintors o la situació dels quadres elèctrics.

Els especialistes estan tenint especialment en compte per a realitzar aquesta supervisió la normativa de l’edificació vigent i sobretot el període de construcció dels edificis, donada l’evolució que ha tingut la normativa des de 2005 fins a 2019, quan es va realitzar l’última revisió. Aquesta qüestió és important atés que els materials utilitzats en les façanes també han anat sent sotmesos a majors exigències en les últimes revisions de la normativa.

Bombers revisant la façana d’un edifici de gran altura d’Alacant

La revisió de les façanes comença amb una inspecció visual i en cas de considerar-se necessari es procedix a realitzar les comprovacions oportunes dels materials amb els equips d’altura necessaris, seguint la normativa vigent i aquelles qüestions que puguen considerar-se tècnicament necessàries.

Inici de les tasques de revisió

L’SPEIS ha creat un llistat en el qual apareixen 135 edificis situats en la capital alacantina la característica comuna de la qual és que superen les 10 plantes d’altura. En eixe sentit, els treballs per a revisar aquestes grans construccions residencials ja han començat i durant el matí d’aquest dilluns s’han revisat 90 dels 135 edificis que apareixen en la llista.

Les tasques de supervisió s’han iniciat per aquells llocs que poden presentar pitjors condicions d’accés, com per exemple el centre de la ciutat d’Alacant. A continuació, els bombers continuaran revisant la resta d’edificacions catalogades que estan situades en els barris amb un entorn més accessible.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × two =