Calendari pirotècnic de Fogueres 2024: mascletàs, focs artificials i Palmera de la nit de Sant Joan

Descobreix les pirotècnies que s’encarregaran de fer vibrar Alacant durant les Fogueres de Sant Joan

Calendari pirotècnic de Fogueres 2024: mascletàs, focs artificials i Palmera de la nit de Sant Joan
01/02/2024 -

L’Ajuntament d’Alacant ja ha revelat el nom de les pirotècnies que participaran en el concurs de mascletàs que farà vibrar la plaça de Luceros del 18 al 24 de juny. En total, seran set els trets pirotècnics que es realitzaran cada dia a les 14 hores durant les festes de Fogueres de Sant Joan aquest 2024.

La primera mascletà, el 18 de juny, estarà a càrrec de la Pirotècnia Tamarit i l’endemà, 19 de juny, serà el torn de Coeters Dragon. Per part seua, el dia 20 serà la Pirotècnia Ferrández qui dispare. Les últimes quatre mascletàs estaran a càrrec de la Pirotècnia Turis (21 de juny), Pirotècnia Tamarit (22 de juny), Fuegos Artificiales del Mediterráneo (23 de juny), Hermanos Ferrández (24 de juny).

Encara que cadascuna de les mascletás de Luceros promet ser única, ja que han de marcar la diferència per a fer-se amb el primer lloc en el concurs, sí que hi ha alguns elements comuns de regulació que han de complir. És el cas de la duració mínima dels trets que, sense comptar els trons d’avís, ha de ser de 5 minuts i mig; mentre que la màxima serà de 7 minuts.

Palmera de la nit de Sant Joan

Un dels esdeveniments pirotècnics més destacats durant els Fogueres és la Palmera que es dispara cada nit de Sant Joan. Així, aquest 2024 serà la Pirotècnia Ferrández l’encarregada del tret d’aquest espectacle que il·luminarà el cel d’Alacant la nit del 24 de juny.

Castells de focs artificials a la platja de Cocó

La pólvora continuarà inundant la ciutat de soroll, color i olor de pólvora també durant les nits de Fogueres amb els castells de focs artificials que es dispararan del 25 al 29 de juny des de la platja de Cocó. Aquests tindran una duració mínima de 15 minuts i seran focs, principalment, aeris, però també podran ser aquàtics.

Un castell de focs artificials a la platja de Cocó d’Alacant

En eixe sentit, aquestes són les pirotècnies que dispararan els castells de focs artificials nocturns: Fuegos Artificiales del Mediterráneo (25 de juny), Coeters Dragon (26 de juny), Pirotècnia Ferrández (27 de juny), Hermanos Ferrández (28 de juny), Pirotècnia Turis (29 de juny).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 9 =