Estos són els carrers tallats a Alacant per la Mitjana Marató d'este diumenge

Consulta els desviaments alternatius i els recorreguts modificats de l’autobús durant el transcurs de la prova

Estos són els carrers tallats a Alacant per la Mitjana Marató d'este diumenge
15/02/2024 -

Este diumenge 18 de febrer es disputa a Alacant la 28a edició de la ‘Meridiano Mitjana Marató internacional & 10K Aguas de Alicante’. Esta prova històrica s’ha convertit en un referent en la mitjana i llarga distància. La carrera compta amb més de 3.000 inscrits, amb una participació que ronda les 700 persones internacionals. Els carrers de la ciutat es transformaran per unes hores en el tartan improvisat dels milers d’atletes que gaudiran d’una apassionant jornada esportiva.

D’esta manera, és necessari consultar els talls de trànsit i els desviaments que es duran a terme durant el matí del diumenge per a desplaçar-se per Alacant. També la modificació de parades i capçaleres que afecten el conjunt de línies d’autobusos urbans i interurbans d’Alacant.

El tret d’eixida es donarà de manera conjunta (Mitjana Marató i 10K) a les 9:30h des de la Molla 12 del Port d’Alacant, en la Zona de l’Ocean Race. A partir d’eixe moment, tots els participants s’endinsaran en dues distàncies homologades i controlades pels jutges de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, per la qual cosa les marques finals seran oficials.

A més, serà en este punt de la Molla 12 on se situe la ‘Fira del Corredor’, en este cas denominada com a ‘Desembarcament del Corredor’. L’organització estima que unes 8.000 persones acudiran durant tot el cap de setmana. L’horari serà el següent: divendres 16 de febrer (17h a 20h) i el dissabte 17 de febrer (10h-14h i 17h-20h). Serà en este lloc on els atletes inscrits puguen arreplegar els seus dorsals i la borsa del corredor.

Recorregut i talls de trànsit

La primera part del recorregut serà compartit entre totes dues modalitats. D’esta manera, els corredors transcorreran per l’avinguda de Juan Bautista Lafora, l’avinguda de Dénia i l’avinguda de l’Albufereta fins a arribar a la Isleta. Una vegada allí, l’itinerari torna en paral·lel a la costa a través de l’avinguda de La Condomina i la Vila Joiosa, on es girarà per a continuar pel Passeig Gómiz fins a la Plaça Puerta del Mar i, de nou, al Port, on conclourà el 10K. Esta part del recorregut es reobrirà al trànsit a partir de les 11 hores.

media maratón alicante

Els participants en la Mitjana Marató continuaran el seu recorregut a través d’Alacant connectant els diferents llocs més emblemàtics de la ciutat. Així doncs, els atletes travessaran les avingudes Màrtirs de la Llibertat i Loring, i giraran per la Plaça de Galícia fins a arribar a Pintor Aparicio, Gadea, Federico Soto, Plaça dels Estels, Alfonso el Sabio i el carrer Sant Vicent. La carrera s’encaminarà cap a la Plaça d’Espanya, per a reprendre Alfonso el Sabio i Estels a través de Calderón de la Barca.

L’últim tram del tall de trànsit per a la prova afectarà a Federico Soto, Maisonnave, Plaça de l’Estrela i l’avinguda d’Aguilera cap al carrer Periodista Rafael González Aguilar fins a Gran Via. A més, s’utilitzarà un sol carril de les avingudes Alcalde Lorenzo Carbonell, Catedrático Soler, Eusebio Sempere camí de l’avinguda Ramón y Cajal. La carrera torna al Port per les avingudes de Loring, Perfecto Palacio de la Fuente i un dels carrils de circulació del Passeig Màrtirs de la Llibertat fins a la meta en la Molla 12. La reobertura completa del trànsit està prevista a partir de les 12.30 hores del diumenge.

Desviaments alternatius

La regidoria de Trànsit i Seguretat recomana evitar accedir per les zones de la carrera. No obstant això, per als qui es vegen obligats a fer-ho, el departament oferix els següents itineraris alternatius que voregen el centre de la ciutat: les glorietes en superfície de l’avinguda de Dénia, els carrils interiors de La Condomina, així com el sentit de circulació Condomina-Albufereta-avinguda de Dénia. Per part seua, els carrils interiors de l’avinguda de la Vila Joiosa es mantindran oberts una vegada s’allibere La Illeta. Els desviaments pel centre es duran a terme a través del carrer Benito Pérez Galdós.

D’altra banda, l’itinerari Alacant-Sant Joan, i viceversa, es realitzarà per la Via Parc, Gran Via i les seues connexions amb l’avinguda de Dénia. Així mateix, l’Ajuntament també ha previst establir “finestres temporals” per al pas de vehicles, garantint així circuits oberts de trànsit per a permetre una fluïdesa del trànsit des de les zones interiors.

Modificació en les línies d’autobús

El conjunt de la zona per la qual transcorrerà la Mitjana Marató d’Alacant estarà lliure d’autobusos des de l’inici del servici fins que es torne a reobrir el trànsit els carrers afectats entorn de les 12.30 hores. D’esta manera, les línies 5, 6, 8, 9, 10, 12, 13, 21, 22, 23 i 24 establiran la seua capçalera provisional en la Plaça d’Espanya, enfront de la Plaça de Bous. La Gran Via, avinguda d’Aguilera, Recadero de los Ríos i Benito Pérez Galdós es convertiran en l’alternativa per a gran part dels autobusos urbans.

Per part seua, mentres la línia 24 manté el seu itinerari habitual per l’avinguda d’Alcoi destine Sant Vicent, els autobusos de les línies 21, 22 i 23 es desplaçaran per l’avinguda de Xixona i Maestro Alonso per a connectar amb la Gran Via i la Via Parc, on el 23 s’endinsarà en el seu recorregut habitual camí de Mutxamel. La 21, la 22 i la 9 continuaran cap a Platja de Sant Joan per l’Avinguda Caja de Ahorros i l’avinguda Miriam Blasco.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × one =