Casa Mediterráneo i el IEMed organitzen un 8M d'excepció on el lideratge femení serà el protagonista

“Les dones mediterrànies trenquen barreres” és la proposta de Casa Mediterráneo per a commemorar el dia Internacional de la Dona amb representants internacionals com a convidades

Casa Mediterráneo i el IEMed organitzen un 8M d'excepció on el lideratge femení serà el protagonista
07/03/2023 -

La jornada tindrà començament a Casa Mediterráneo a les 9.30 i promet, juntament amb l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed) completar d’una forma molt inspiradora aquest 8 de març ja de per si mateix replet d’activitats, reivindicacions i taules redones.

Convidades d’excepció com Anna Dorangricchia, cap de projectes de la Divisió d’Igualtat de Gènere, Assumptes Socials i Civils de la Unió pel Mediterrani juntament amb Hala Bugaighis, de Jusoor Center for Studies and Development de Líbia i, Assia Merazi, de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), seran les protagonistes de “Cap als lideratges polítics, econòmics i tecnològics”, ponència que pretén fer-nos reflexionar sobre la situació vigent i reptes de les dones en la zona euromediterrània.

Així mateix, s’abordarà també el respecte pels drets de les dones i la promoció de la igualtat de gènere com a factors clau en el desenvolupament de societats a banda i banda del mediterrani.

Com s’ha assenyalat des de la mateixa organització de l’acte “La realitat és que les dones es continuen topant amb barreres per a aconseguir una situació equitativa”. “Per a accelerar el ritme cap a la igualtat entre homes i dones resulta necessari promoure l’accés a aquests llocs de responsabilitat en tots els sectors públics i de la governança política, econòmica, cultural i social”.

Vist això, es tractarà la situació de les dones en el marc de l’estat en països específics del mediterrani i els assumptes que en això concerneixen la política, administracions i associacions.

L’esdeveniment prosseguirà amb “Trencant estereotips” on s’obrirà un debat que serà moderat Angels Roque, directora de Quaderns de la Mediterrània i comptarà amb figures com Nuria Oliver, directora de la Fundació unitat ELLIS, Sally Hammoud de la Universitat de Beirut, Anastasia Téllez Infante de l’Observatori de les Masculinitats del grup In ECULGE de la Miguel Hernández i Naïma Benaicha, professora de l’Àrea d’Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d’Alacant.

Per a finalitzar, hi haurà un acte de clausura que donarà pas a un concert d’Inma Serrano, cantautora alacantina que oferirà un tancament musical a l’acte.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − thirteen =