Una "cita a cegues" amb la literatura a les biblioteques d'Alacant

Els deu espais de lectura municipals de la capital alacantina organitzen esta iniciativa amb motiu del dia de Sant Valentí

Una "cita a cegues" amb la literatura a les biblioteques d'Alacant
13/02/2024 -

L’emoció del misteri és moltes vegades més poderosa que l’atractiu propi d’una activitat o un objecte. El nerviosisme per la intriga forma part de l’essència humana, perquè la incertesa per descobrir el regal dels teus amics o de la teua parella, un lloc en el qual mai havies estat, la nova pel·lícula del teu director o directora favorita o una cançó, és un esperó molt potent. També ho és el secret que amaga un llibre. Per això, les biblioteques municipals d’Alacant han volgut conjuminar este concepte i el dia de Sant Valentí en una iniciativa que proposa una “cita a cegues” amb una novel·la desconeguda.

L’objectiu d’esta proposta és que els lectors s’aproximen a altres gèneres literaris diferents dels que consumixen de manera habitual. Així, este dimecres 14 de febrer, totes les persones que acudisquen a alguna de les deu biblioteques repartides a la ciutat d’Alacant trobaran una vintena de llibres exposats per a emportar-se un en préstec. La novetat d’esta iniciativa és que els exemplars estaran embolicats i no podràs descobrir ni la novel·la ni a quin gènere pertany fins que no isques del recinte. Un vessant cultural per a gaudir del Dia dels Enamorats al costat de la literatura.

Descobriment literari

La idea d’esta proposta original s’inspira en les populars cites a cegues, encara que en esta ocasió no es tracta d’una trobada amb una persona sinó amb un llibre. No saber quin exemplar és el que t’estàs portant a casa desperta una major curiositat i pot ser una oportunitat excel·lent per a endinsar-te en un nou món literari.

bibliotecas Alicante

La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Nayma Beldjilali, indica en un comunicat que els que es busca és “temptar als lectors i que s’aventuren a anar més enllà de les seues preferències habituals”. D’altra banda, l’edil recorda que esta iniciativa va en línia amb els objectius de la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals, que busca acostar la lectura als diferents barris alacantins a un públic infantil, juvenil i adult.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − thirteen =