"La Ciutat de la Llum d'Alacant es convertirà en un referent audiovisual d'Europa"

El president de la Generalitat, XIMO PUIG, va assegurar ahir que generarà un impacte econòmic de 850 milions d’euros i crearà 4.900 llocs de treball

"La Ciutat de la Llum d'Alacant es convertirà en un referent audiovisual d'Europa"
16/06/2022 -

La Ciutat de la Llum d’Alacant ressorgeix de les seues cendres. Després de diversos anys sense funcionar, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar ahir que la nova posada en funcionament d’aquest espai generarà un impacte econòmic de 850 milions d’euros i crearà 4.900 llocs de treball durant els pròxims cinc anys, tal com estableix el pla de negoci realitzat per Societat Projectes Temàtics CV.

En concret, el president va assenyalar que Ciutat de la Llum generarà un impacte econòmic “notable”, atés que preveu l’atracció de 222 produccions audiovisuals, la creació de 4.900 ocupacions, 22.800 contractes de serveis en la zona, prop d’1,5 milions de pernoctacions i una inversió productiva en la Comunitat Valenciana de 850 milions d’euros.

Aquestes conclusions van ser tretes després de la reunió que el mateix Puig va mantindre amb representants de l’Associació de productores espanyoles d’audiovisual internacional profilm, a la qual també va assistir la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

D’altra banda, es crearà una “film comission” que articularà la promoció i la gestió de la demanda de rodatges en la Comunitat Valenciana i a la Ciutat de la Llum d’Alacant.

Aquesta comissió tècnica de la nova “Film office Comunitat Valenciana” es constituirà el 27 de juny i comptarà amb totes les institucions que vulguen participar amb la finalitat de coordinar el suport logístic, artístic i professional a les productores audiovisuals que vulguen rodar en la Comunitat Valenciana, de manera que la Ciutat de la Llum d’Alacant es convertisca en un referent audiovisual d’Europa.

Concretament, aquesta comissió estarà integrada per la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenicana (SPTCV), Turisme CV, la Conselleria de Cultura, la televisió autonòmica i les diferents oficines de suport organitzades per Turisme que han donat suport a la cinematografia.

“Gran plató del Mediterrani”

Ximo Puig va destacar l’esforç del Consell en els últims anys per aconseguir l’alçament de la sanció de la Comissió Europea, així com per mantindre les instal·lacions i poder reprendre l’activitat a la Ciutat de la Llum d’Alacant al més prompte possible. El pressupost destinat durant 2022 per a la posada en marxa del qual ha considerat “el gran plató del Mediterrani” aconsegueix els 2,4 milions d’euros.

Finalment, el president va assegurar que el Consell no es va resignar davant la situació heretada de l’anterior Govern valencià per la qual la Comissió Europea instava a “malvendre” les instal·lacions per 17 milions d’euros en última subhasta, malgrat que les inversions realitzades en Ciutat de la Llum havien aconseguit els 470 milions.

En aquest sentit, Puig va subratllar que s’haja aconseguit superar la situació de tancament i que ara l’objectiu és convertir les instal·lacions en el “millor escenari per a fer cinema i un impuls per a l’economia i per a l’ocupació de qualitat en la nova economia de la Comunitat Valenciana i de la província d’Alacant”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =