Llum verda a la connexió interna entre el campus i el Parc Científic de la UA

L’enllaç romania tancat des de l’execució de les obres i la seua obertura immediata permetrà un millor trànsit intern tant per als vianants com rodat

Llum verda a la connexió interna entre el campus i el Parc Científic de la UA
14/02/2024 -

El Parc Científic de la Universitat d’Alacant estarà finalment connectat de manera interna amb el campus. La Junta de Govern de l’Ajuntament ha donat el vistiplau esta setmana a l’Addenda al Projecte d’Urbanització aprovat en 2016. D’esta manera, el vial ja executat, i que romania tancat des de la finalització de les obres, passarà a regularitzar-se per a permetre de manera immediata el trànsit per als vianants i ciclista, encara que no s’exclou el de vehicles de motor.

Esta nova connexió, expliquen des de la UA, facilitarà de manera significativa la comunicació entre tots dos campus universitaris, així com una millor activitat al Parc Científic amb l’ampliació prevista en un futur pròxim. El procés de concessió del permís municipal s’ha allargat en el temps per la qualificació de Protecció de Rambles i Llits inclòs en el Pla General vigent.

En este sentit, el sòl afectat per la connexió viària està classificat com no urbanitzable, però des de la Regidoria d’Urbanisme apunten que l’acord es fonamenta en l’emissió de dos informes per part de la Direcció General de Política Territorial i Paisatge de la Generalitat que conclouen que “no existix cap risc d’inundabilitat”.

conexión Parque Científico UA

El document aprovat per la Junta de Govern establix que les referides infraestructures de connexió tindran “caràcter provisional i transitori” i quedaran condicionades a l’ordenació resultant de la Modificació Puntual del Pla General, actualment en tramitació, per a l’ampliació de la UA i el Parc Científic Tecnològic. Així mateix, es ressenya que “serà la mateixa Universitat d’Alacant qui assumisca la responsabilitat del seu manteniment i conservació, així com de l’adopció de les mesures necessàries sobre seguretat viària i prevenció d’emergències i riscos”.

Connexió viària

El Pla Especial que ordena l’àmbit on se situa el Parc Científic de la Universitat d’Alacant ja contemplava la integració amb el campus a Sant Vicent del Raspeig. No obstant això, el projecte d’urbanització aprovat en 2016 no va incloure l’execució del vial de connexió intercampus. La proposta es va presentar posteriorment, en 2017, i es va formalitzar en 2018 mitjançant la sol·licitud d’autorització d’una addenda al Projecte d’Urbanització amb la solució viable per a executar connexió prevista en el Pla Especial. Va ser finalment en 2022 quan es va sol·licitar l’autorització de les obres projectades.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve − six =