El Consell estrena una flamant nova seu en l'antic edifici de Correus

Ximo Puig inaugura la nova ubicació del Consell en l’antiga seu de Correus en la plaça Gabriel Miró i destaca el paper d’Alacant per a la Comunitat

El Consell estrena una flamant nova seu en l'antic edifici de Correus
21/03/2023 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha desplaçat a Alacant per a inaugurar aquest nou espai amb la presència del president de la Diputació, Carlos Mazón, l’alcalde, Luis Barcala, el president de Les Corts, Enric Morera. Els consellers Arcadi España, Josefina Bueno i Miguel Mínguez, van assistir a l’esdeveniment on també van poder apreciar la nova llar del Consell espai expositiu amb diferents mostres d’artistes.

El president de la Generalitat, ha recordat el passat de l’edifici i el qualificat com un “símbol arquitectònic d’una edat fonamental en la història de la ciutat, l’edat de plata alacantina”, ressaltant que l’edifici no sols representa l’edat moderna de la ciutat sinó també “el present i el futur de la Comunitat Valenciana” convertint-se en “la casa de tots els alacantins”.

En aquesta línia, ha destacat el nou caràcter de l’edifici convertint-lo en un espai expositiu obert a tots els ciutadans que, així mateix també servirà com un nou “ancoratge de la Generalitat a Alacant”. L’edifici, comprat a Correus al gener per 4,9 milions d’euros, pretén fer un pas més en la “descentralització” i la “bicapitalitat d’Alacant”. Que permetrà “una relació renovada entre la ciutadania, l’empresa i les administracions”.

Puig, també ha posat en valor l’impuls que suposa Alacant per a la Generalitat “és un far d’innovació” destacant projectes com el districte digital, l’Agència de Protecció del Territori o la Learning Factory d’Elx. L’aposta per l’ocupació “Alacant és la província que ha reduït més l’atur”, ha prosseguit “atracció, oportunitats, creixement. Això és el que significa Alacant hui”.

Ha remarcat, a més, que Alacant serà de les poques ciutats a guanyar població activa en la dècada vinent i ha recordat la presència de l’exposició, oberta a partir de hui, sobre fotografia de l’alacantina i també presidenta de l’Agència Magnum, Cristina de Middel.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + nine =