Alacant amplia el contracte de neteja i manteniment de zones boscoses i incorpora nous espais al Tossal

La Junta de Govern aprova la primera pròrroga del contracte amb la finalitat de reforçar el personal per a cuidar les noves zones

Alacant amplia el contracte de neteja i manteniment de zones boscoses i incorpora nous espais al Tossal
27/02/2024 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern l’ampliació del contracte de neteja i manteniment de zones boscoses urbanes i periurbanes de ciutat per un import de 339.385 euros. La dotació s’incrementa en 66.919 euros en incorporar nous espais com el vessant sud del mont Tossal, en la zona de l’Annexa, la qual cosa requerix reforçar la plantilla del personal habilitat.

El vicealcalde i regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha explicat que “este import es dedicarà fonamentalment a reforçar el personal que s’ocupa de la neteja i manteniment de les zones boscoses, que ha requerit un esforç especial amb una major càrrega de treball en escometre’s esta tasca per primera vegada d’una forma específica en els boscos de la ciutat”.

Alacant va incorporar en 2020 per primera vegada este servici amb un contracte específic per a la neteja i manteniment de zones boscoses urbanes i periurbanes, que va ser adjudicat a la mercantil Eulen S. a. per a tres anys, per 817.349 euros, amb dos pròrrogues possibles d’un any cadascuna.

En estos tres anys, s’han realitzat nombroses actuacions per a millorar les zones forestals de la ciutat, en espais com el Mont Benacantil, Mont Tossal, Tossal de Manises, Serra Grossa, Mont Orgegia, Sierra Colmenares i Cala Cantalar. També s’ha intervingut en la recuperació de zones boscoses en Sant Gabriel o en Joan XXIII, entre altres, que han sigut ben rebudes pels veïns.

L’empresa concessionària del servici de gestió i manteniment de les zones forestals d’Alacant ha dut a terme a més la reposició de plantes arbustives i arbratge amb espècies autòctones, així com nombroses tasques de manteniment amb la finalitat que les zones forestals es mantinguen en òptimes condicions.

En general, les actuacions realitzades des que es va posar en marxa la brigada forestal, sota la direcció del departament municipal de Zones Verdes, es troba la retirada de pins secs i triturat in situ dels mateixos per a aportació al terreny, desbrossament de la xarxa de senderes, reparació i instal·lació de talanqueras (clos de fusta), instal·lació de taules de pícnic, fumigació contra les plagues de processionària i tomicus, plantacions d’espècies vegetals autòctones, instal·lació i reparació de xarxes de reg, retirada d’espècies vegetals invasores, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + nineteen =