Convega treballarà al costat de MicroBank per a incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora a la Vega Baixa

Aquesta actuació contempla una línia de finançament d’un milió d’euros que es concediran a través de microcrèdits

Convega treballarà al costat de MicroBank per a incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora a la Vega Baixa
18/11/2021 -

El Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa treballarà al costat de MicroBank, el Banc Social de CaixaBank, en el foment de l’autoocupació i l’activitat emprenedora a la comarca. El president de Convega i diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas, i la directora Comercial Xarxa València Sud de CaixaBank, María Tomasa Rives, han signat aquesta setmana l’acord que regula aquesta col·laboració que contempla una línia de finançament d’un milió d’euros per a la concessió de microcrèdits.

Sobre la base d’aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social, “afavorint d’aquesta manera la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i, especialment, col·lectius en situació de vulnerabilitat”, ha assenyalat Canyades.

Els beneficiaris, que podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000, seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d’euros. Els projectes hauran de tindre un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per Convega.

En aquest sentit, el diputat ha explicat que el Consorci “s’encarregarà de detectar les necessitats de finançament, d’assessorar i de dirigir a les persones físiques o jurídiques a MicroBank perquè aquest analitze i aprove les sol·licituds de finançament”.

El criteri de concessió dels microcrèdits per part de l’entitat bancària atendrà fonamentalment la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent accedir persones faltes de garanties i avals.

“A través del Banc Social de Caixa Bank estem al costat dels emprenedors, d’aquells que necessiten muntar o donar un impuls al seu negoci i no compten amb els recursos necessaris per a fer-ho o estiguen exclosos del finançament”, ha manifestat María Tomasa Rives.

Convega

El Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega), que presideix el diputat Sebastián Cañadas en representació de la Diputació d’Alacant, té entre els seus objectius generar ocupació i afavorir el desenvolupament socioeconòmic dels municipis de la comarca mitjançant la gestió, desenvolupament i execució de programes i activitats encaminades a millorar l’ocupabilitat i la competència professional de les persones, afavorir la diversificació i competitivitat de les empreses i promocionar i difondre la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen + thirteen =