Coordinació de Projectes celebra la primera Reunió del Grup de Treball d'Innovació EDUSI

Aquest nou “laboratori urbà” pretén solucionar problemes concrets de la zona EDUSI mitjançant cooperació entre el sector públic i privat

Coordinació de Projectes celebra la primera Reunió del Grup de Treball d'Innovació EDUSI
12/03/2019 -

La regidora de Coordinació de Projectes de l’Ajuntament d’Alacant, María Dolores Padilla, ha presidit la reunió del Grup de Treball d’Innovació EDUSI Les Cigarreras, que pretén ser el primer “laboratori urbà” per a implementar processos innovadors que contribuïsquen a solucionar problemes tangibles en la Zona EDUSI.

Aquesta reunió, celebrada a l’aula polivalent de les oficines “Les Cigarreras EDUSI”, s’emmarca en la línia d’intervenció dirigida a generar actuacions en l’àmbit de la innovació i les Smart Cities, com un nou procés de cooperació entre el sector públic i privat.

Per part de l’Ajuntament d’Alacant, la reunió ha comptat amb l’assistència de tècnics de les regidories d’Urbanisme, Comerç, Acció Social Noves Tecnologies, Innovació i Informàtica, així com representants de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social.

Així mateix han participat representants de l’Agència Valenciana d’Innovació, l’Institut Valencià de l’Edificació, Districte Digital, Fundeun, Applynano Solutions, i UTE Alacant.

La finalitat d’aquesta iniciativa impulsada per la Regidoria de Coordinació de Projectes és, a la vista dels problemes identificats en el projecte presentat a Europa i que compta amb una subvenció de més 22 milions d’euros, conéixer possibles solucions que puguen aportar empreses, investigadors, entitats o veïns per a afrontar aquests reptes.

Els àmbits sobre els quals es treballarà, seleccionats a partir dels estudis de diagnòstic preliminars, així com de les necessitats posades de manifest per anàlisis desenvolupades en el mateix projecte i les restriccions temporals i pressupostàries, són la problemàtica de les persones majors, amb alt percentatge de majors de 65 anys, la focalització cap a la millora de l’eficiència energètica, la necessitat de posar en marxa accions de dinamització comercial, així com una millora en els processos de recollida i reciclatge de residus, qüestions especialment demandades pels veïns.

Després d’aquesta reunió de presentació mantinguda hui, s’ha establit una calendarització de futures reunions, tenint previst realitzar la següent el pròxim divendres 22 de març, en la qual s’abordaran possibles propostes d’actuació.

En les primeres reunions està previst que es plante en una àmplia varietat de problemes a resoldre, que hauran de ser fitats a la vista de les necessitats específiques, així com de les tècniques i tecnologies disponibles per a ser implementades.

Cal recordar que la Regidoria de Coordinació de Projectes porta des de 2016 gestionant la iniciativa “EDUSI Les Cigarreras” finançada amb fons FEDER per a la revitalització de l’àrea d’Alacant compresa entre els castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran, i que ha permés posar en marxa diverses actuacions en l’àmbit urbanístic, cultural, mediambiental, social, habitatge, ocupació i històric.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × 1 =