Quatre anys sense la connexió de TRAM Luceros-Renfe a Alacant

Manuel Villar crítica que Puig “no va invertir ni un euro en el desenvolupament del TRAM en el 2022” enfront dels 71 milions invertits en MetroValencia

Quatre anys sense la connexió de TRAM Luceros-Renfe a Alacant
17/03/2023 -

Manuel Villar, regidor de transports i portaveu adjunt de l’equip de govern ha declarat aquest divendres que El tripartit de Puig i els seus socis no va invertir ni un euro en el desenvolupament del TRAM a la ciutat d’Alacant en 2022”. Aquesta dada arriba quan es compleixen ja quatre anys de l’anunci de la connexió Luceros-Renfe, on Ximo Puig, president de la Generalitat, vaticinava la licitació de les obres de l’estació intermodal del TRAM a Alacant que ja havia sigut postergada amb anterioritat i havia de tindre lloc en el primer semestre d’estany “estem ja al març i no tenim notícies sobre aquest tema”.

En aquesta línia, l’edil de transports sosté que en fer balanç es fa patent un “dèficit inversor crònic que pateix el tramvia pel tracte discriminatori del Consell” ja que el Govern valencià hauria invertit un total de 71 milions a través de l’empresa pública FGV durant l’exercici de 2022. Per contra “No es va invertir absolutament res en la millora del TRAM d’Alacant”.

Villar també ha ressaltat que no és un judici de valor ja que es perfila en les mateixes dades del Consell “Aquest abandó crònic del creixement del TRAM en la segona ciutat de la Comunitat el confirmen les mateixes xifres de la Conselleria d’Obres Públiques i de Ferrocarrils de la Generalitat“.

L’edil ha lamentat que “el creixement del TRAM de la ciutat d’Alacant i el seu entorn no està precisament entre les prioritats del tripartit de Ximo Puig i els seus socis del tripartit que governen encara la Generalitat”. I aquest abandó”, sosté, “no és una opinió ni un judici de valor, sinó que és un fet: ho diuen les dades, les mateixes xifres de la Conselleria d’Obres Públiques i de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana”. Villar afig que “aquesta discriminació té un únic responsable, que és el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s’ha omplit la boca en els últims mesos d’anunciar a so de bombo i platerets inversions milionàries per al tramvia de la ciutat d’Alacant, unes inversions que hui dia segueixen sense aparéixer, segueixen sense fer-se realitat”.

Així mateix Villar ha convidat a la reflexió sobre el següent “A què es deu aquesta diferència?, per què es produeix aquest maltractament inversor? Ximo Puig i els seus socis deuen una explicació als alacantins, han d’aclarir per què s’inverteix tants diners en el metre de València i absolutament res en el TRAM de la ciutat d’Alacant. No volem més que ningú, però tampoc volem menys que els altres”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 2 =