Així serà la decoració urbana d'Alacant durant les festes este 2024

Descobrix les ornamentacions que engalanaran la ciutat en Santa Faç, Setmana Santa, Fogueres i Nadal

Així serà la decoració urbana d'Alacant durant les festes este 2024
20/02/2024 -

La ciutat d’Alacant es transforma quan arriben les seues festes. Al tradicional colorit i gran ambient social dels alacantins i alacantines ho acompanya una sèrie de motius i ornamentacions que decoren els carrers durant la Santa Faç, la Setmana Santa, les Fogueres i Nadal. Els monuments foguerils, els trons o les llums de Nadal s’emporten el major protagonisme, però al mateix temps l’Ajuntament complementa l’escenografia amb xicotets detalls i adorns repartits per la ciutat.

Tal com ha avançat el consistori alacantí, s’ha preadjudicat el contracte per al subministrament, muntatge i desmuntatge d’estes ornamentacions en 2024 i 2025. En este sentit, el document tècnic revela el conjunt de la decoració urbana municipal per a les festes en este període.

Així, els adorns per a la Romeria de la Santa Faç la conformen 26 arcs que es distribuiran pel centre tradicional a través dels carrers Miguel Soler, San Nicolás, Major i la Vilavella, per on transcorre la Pelegrina, així com els accessos a la plaça de Luis Foglietti, Alberola Canterac i Vicente Rocamora Onteniente. Els arcs tindran un mínim de cinc metres d’amplària, estaran confeccionats amb motius florals i figurarà el gravat de l’escut de l’Ajuntament d’Alacant i la imatge de la Santa Faç.

Per part seua, durant la Setmana Santa s’instal·larà el tradicional clos ornamental en la Carrera Oficial, al seu pas per la Rambla. Al seu torn, les portes laterals de l’Ajuntament s’engalanaran amb dos nous tapissos de 3×5 elaborats a base de flor. En un d’ells quedarà representada una imatge icònica de la Setmana Santa, encara sense determinar, mentre que el segon reflectirà el cartell anunciador de la Setmana Santa al costat de l’escut municipal i el de la Junta Major de Germanors i Confraries.

Decoració fogueril

Pel que respecta a les Fogueres 2024, l’habitual clos ornamental de color blau fosc se situarà en la Rambla coincidint amb l’Entrada de Bandes i l’Ofrena de Flores. En el primer dels casos comprendrà des de la confluència amb el carrer Duc de Saragossa fins a Altamira; en el segon, des del carrer San José fins a la Cocatedral.

Així mateix, el carrer San José, que desemboca en la Plaça de l’Abat Penalva, estarà decorada amb huit arcs de motius florals i un nou sistema d’il·luminació zenital. A més, estos arcs ornamentals tindran pendons amb l’escut d’Alacant gravats i estaran situats entorn de 4,5 metres d’altura.

Tornen els àngels gegants

La decoració de Nadal a Alacant per a este 2024 (i 2025) manté els mateixos elements que l’han acompanyada durant l’últim Nadal. En este sentit, l’ornamentació de la ciutat inclourà dos murals 3D de cartó-pedra o poliasa, que se situaran en els laterals de la façana de la Cocatedral. Allí, s’explicarà la història de Sant Nicolau i el seu vincle amb Alacant.

decoración navidad alicante

D’altra banda, en els dèsset finestrals de la Casa de la Festa, als carrers Càndida Jimeno Gargallo i Bailén, així com en la Rambla es podran gaudir de diferents motius nadalencs des de l’1 de desembre fins al 6 de gener. Per descomptat, Nadal a Alacant estarà protagonitzada pel Betlem Gegant, que se situarà en la nova zona per als vianants del fons del sac de la rambla, i els sis àngels gegants en diferents punts estratègics de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − seven =