Derbi alacantí per a inaugurar el renovat Pitiu Rochel en el seu 40 aniversari

Eón Horneo Alicante i Agustinos disputen este dimecres 3 d’abril el partit inaugural després de la finalització de les obres de reforma del pavelló

Derbi alacantí per a inaugurar el renovat Pitiu Rochel en el seu 40 aniversari
02/04/2024 -

Els dos grans clubs d’handbol de la ciutat d’Alacant seran els protagonistes en el quaranta aniversari del Pitiu Rochel. Eó Enforne i Agustins disputen este dimecres 3 d’abril a les 18 hores un partit amistós que servirà d’inauguració i posada de llarg del pavelló després de les obres de renovació de l’últim any. La catedral de l’handbol alacantí, que ha sigut adaptat específicament per a esta modalitat esportiva, ha suposat una inversió pròxima als 2,5 milions d’euros, a més d’1,2 milions que s’han destinat a la reforma urbanística del seu entorn a la Ciutat Esportiva.

El regidor d’Esports, Toni Gallego, ha explicat que esta inauguració oficial serà una “festa de l’handbol alacantí”. La posada de llarg de la renovada instal·lació es produïx després del primer test al qual s’ha sotmés el Pitiu Rochel esta passada Setmana Santa en la qual ha albergat el Campionat d’Espanya Escolar de Tenis de Mesa, amb més de mil participants infantils i cadets. Precisament, es va utilitzar una de les principals novetats de la reforma, perquè s’ha inclòs un sistema per a poder col·locar diferents tipus de superfícies adaptades a cada disciplina.

En este sentit, la remodelació integral del pavelló Pitiu Rochel ha inclòs la renovació de la coberta, la pista, els corredors, els vestuaris i les sales existents. “Esta actuació posa a la disposició dels alacantins un pavelló totalment renovat, modern i eficient des del punt de vista energètic”, ha afegit l’alcalde, Luis Barcala. De fet, Gallego ha subratllat que el nou pavelló “pot competir amb instal·lacions esportives de primer nivell” per les característiques de la nova pista central que compta amb un sistema d’alta absorció d’impactes.

Accessibilitat, millors servicis i eficiència energètica

El renovat Pitiu Rochel compta amb una millora en l’habitabilitat gràcies a l’actuació realitzada en la coberta, que s’ha impermeabilitzat i a la qual s’han incorporat eixides mecanitzades per a l’evacuació de fums i de bosses de calor. Així mateix, s’ha substituït tota la fusteria metàl·lica i incorporat un nou marcador simultani.

D’altra banda, tal com ha avançat l’Ajuntament s’ha millorat l’accessibilitat amb la incorporació d’un ascensor que conduïx fins a les graderies. La renovació de les instal·lacions també ha inclòs millores en corredors, vestuaris, gimnàs i cantina, així com la incorporació de sala de premsa, sala de reunions i formació esportiva i nou espai mèdic amb control antidopatge, entre altres servicis.

Finalment, també s’han implantat mesures per a garantir l’eficiència energètica del pavelló, fonamentalment a través de l’envolupant tèrmica, que, d’una banda, ha modernitzat l’aspecte exterior del Pitiu Rochel i per un altre permet aïllar tèrmicament del fred i de la calor a l’edifici. De la mateixa manera s’ha projectat en la coberta un termoreflectant que reduïx la conductivitat tèrmica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 2 =