El descens de Santa Creu protagonitza el Dimecres Sant a Alacant

La processó més popular de la capital alacantina plena els estrets carrers del centre històric acompanyat del Diví Amor i ‘La Marinera’

El descens de Santa Creu protagonitza el Dimecres Sant a Alacant
27/03/2024 -

Els estrets carrerons i les precioses cases engalanades de flors del barri de Santa Creu són part inherent a la tradició de la Setmana Santa a Alacant. El cor del centre històric de la capital alacantina alberga este Dimecres Sant de 2024 la processó més popular entre els alacantins i les alacantines: el descens de Santa Creu de la germanor penitencial. Quatre figures que recorreran el complex recorregut descendent entre l’emoció i el fervor dels confrares, veïns i visitants.

Esta processó única, que representa una de les imatges més icòniques de la Setmana Santa alacantina, part a les 19 hores de l’ermita de Santa Creu, el punt més alt del barri en el vessant del Castell de Santa Bàrbara. Els portants portaran als seus muscles els trons del Captiu, El Gitano, La Verge dels Dolors i El Davallament a través d’un itinerari que s’endinsa en les estretes calles Diputat Auset, Sant Antoni, Sant Rafael, la plaça del Carmen, Cienfuegos, Santos Médicos i Sant Cristòfor.

El traçat oficial continua per la Rambla, el carrer Major, Muñoz i plaça de l’Abat Penalva al costat de la Cocatedral de Sant Nicolau. Serà en este punt on els passos seran beneïts davant la Patrona d’Alacant moments abans que a les 22 hores es produïsca la tradicional trobada amb la Verge i el Crist de la Fe.

Però si el descens té tints emocionants, amb un barri replet de flors i públic deixant una estampa única, la part final de la processó de Santa Creu és encara més impressionant. Els portants s’encaminaran de tornada a l’ermita costa amunt en una processó que s’allarga fins passada la mitjanit. Sens dubte, el resultat d’un Dimecres Sant carregat de sentiment, art, saetes i esforç.

Crist del Diví Amor i “La Marinera”

Que la Setmana Santa d’Alacant siga Festa d’Interés Turístic Nacional des de l’any 2022 és per l’essència d’este Dimecres Sant tan especial. El descens de Santa Creu és la imatge més representativa, però no és l’única germanor pels carrers d’Alacant. En este sentit, els devots i curiosos també podran gaudir dels passos de la Confraria Sacramental del Crist Diví Amor i La nostra Senyora de la Soledat “La Marinera”, que partirà del Convent de les Reverendes Mares Agustines a les 19 hores.

Es tracta de la figura de la verge més antiga que es conserva en la Setmana Santa alacantina, tallada l’any 1710. En este cas, la processó també discorrerà pel centre tradicional a través dels habituals cants de saetes esporàdics i improvisats pels carrers Sant Agustí, Sant Nicolau, Santos Médicos, Sant Cristòfor, Primo de Rivera, López Torregrosa, carrer Major, plaça de la Santíssima Faç, Llotja de Cavallers i plaça Verge del Remei fins al seu retorn al Convent entorn de les 22.15 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × three =