El II Alacant Smartphone Film Festival inclou un taller d'iniciació al cinema per als xiquets d'Oncologia de l'Hospital General

El certamen, que se celebrarà des del 21 al 25 de novembre, ha rebut prop de 200 curtmetratges i repartirà 2.500 euros en premis

El II Alacant Smartphone Film Festival inclou un taller d'iniciació al cinema per als xiquets d'Oncologia de l'Hospital General
10/11/2023 -

La segona edició de l’Alacant Telèfon intel·ligent Festival, que se celebrarà des del 21 al 25 de novembre, inclou un taller d’iniciació al cinema, dins del cicle ‘Hospital de Cinema’, dirigit exclusivament als xiquets i joves hospitalitzats en la Unitat d’Oncologia del Servei de Pediatria de l’Hospital General d’Alacant ‘Doctor Balmis’. Serà dirigit per Alfredo Navarro, guanyador d’un premi ‘Goya’, en 2016. L’organització del certamen ha rebut prop de 150 curtmetratges dels quals 35 han sigut seleccionats per a la Gala de Clausura, que se celebrarà el 25 de novembre als cinemes Kinépolis, i que presentarà l’actriu alacantina Vanesa Romero.

La regidor d’Ocupació, Mari Carmen d’Espanya, ha destacat aquest divendres, durant la presentació del certamen, el caràcter “innovador i d’entreteniment d’una iniciativa que aposta per les tecnologies al cinema. És una magnífica oportunitat de promoció per a aquelles persones que s’inicien en la producció cinematogràfica”. David Seva, director del festival, ha subratllat que “es pretén visibilitzar el talent creatiu per a fer cinema mitjançant una eina tan econòmica i accessible com és el mòbil”. Javier González, cap de Pediatria del ‘Doctor Balmis’, ha sostingut que “els tallers pretenen convertir l’Aula Hospitalària en un set de cinema i una finestra de llum i aire fresc per als menors i adolescents hospitalitzats de llarga duració”.

Els 35 treballs del ‘Alacant Telèfon intel·ligent Festival’ estan dividits en les següents categories: Ficció, Comèdia, Animació, Internacional, Curts de la Província d’Alacant, Hospital de Cinema i Lluita contra el canvi climàtic. Aquesta última secció es desenvoluparà durant els dies 21 i 22, en col·laboració amb Aigües d’Alacant. Comptarà amb tallers d’animació amb material reciclable, “amb la intenció de posar en valor el paper que exerceix Aigües i les seues iniciatives contra el canvi climàtic”, ha comentat Seva. Els tallers estaran dirigits per Samy i Arly, de ‘Cap Volador’, nominats als Premis Goya i amb més de quinze premis internacionals en el seu palmarés. Tindran com a seu el Museu d’Aigües d’Alacant.

El dijous 23 de novembre, dins del congrés ‘Alacant Futura’ i a partir de les 12.30 hores, seran projectats els 35 curts seleccionats als cinemes Kinépolis. Un dia després la protagonista serà la secció ‘Hospital de Cinema’. En la Gala de Clausura s’entregaran 2.500 euros en premis repartits en les següents categories: Millor Curt Nacional de Ficció, Millor Curt Nacional de Comèdia, Millor Curt Nacional d’Animació, Millor Curt Internacional, i Més ben Curt de la Província d’Alacant, estaran dotats individualment amb 500 euros, a més de la seua distribució en festivals. A més, seran premiats el Millor Curt sobre la Lluita contra el Canvi Climàtic, Millor Direcció, Millor Actor i Millor Actriu.

El ‘Alacant Telèfon intel·ligent Film Festival’ compta amb el suport de l’Ajuntament d’Alacant, la Diputació Provincial, Aigües d’Alacant, Coca-Cola i altres empreses col·laboradores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × four =