Emergències demana precaució davant la Dana que està paralitzant Alacant

Un front de tempestes ha sorprés la capital i província amb fins a 40 litres per metre quadrat durant la matinada | Emergències de la Generalitat demana precaució i evitar desplaçaments

Emergències demana precaució davant la Dana que està paralitzant Alacant
23/05/2023 -

El front de tempestes ha deixat aquesta matinada registres pluviomètrics de fins a 40 litres per metre quadrat en punts de la província d’Alacant, on aquest dimarts no hi haurà classes en una vintena de municipis davant l’alerta taronja decretada per l’Agència Estatal de Meteorologia.

Molts alacantins han observat les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) amb un cert escepticisme, va anar ahir quan es va elevar l’alerta per pluja i tempesta a nivell taronja i s’esperaven pluges intenses i tempestes en zones interiors i sud litoral. Arribada la nit, la Conselleria d’Educació publicava diversos avisos amb la cancel·lació de l’activitat escolar en diferents punts de la província, sobretot a la Vega Baixa i Baix Vinalopó.

No obstant això, aquesta matinada la pluja ha assotat la capital deixant fins a 40 litres per metre quadrat, pluges que encara se succeeixen i han col·lapsat el trànsit de la ciutat. Els cossos de seguretat i bombers han protagonitzat diferents desplaçaments al llarg del matí i la Universitat d’Alacant així com centres escolars de la capital han avisat que suspendrà les classes a partir de les 14h. Segons ha donat part la Aemet, durant la jornada de hui s’esperen pics de fins a 40 l/m² en una hora.

Durant la matinada, la província ha sigut assotada per pluges intenses i persistents acompanyades de tempesta en diferents zones, sobretot en àrees de muntanya al nord de la província així com en zones de la Vega Baixa i el Baix Segura.

Segons sembla, Emergències de la Generalitat ja hauria protagonitzat diferents actuacions de bombers, com a Cocentaina on han hagut de socórrer a un vehicle que s’havia quedat bloquejat en la N-340 per la pluja, quasi entrades les 6 de demà.

Des d’Emergències de la Generalitat Valenciana s’ha establit la preemergència nivell taronja per la climatologia inestable tant en litoral com interior de la província d’Alacant, que preveu que la DANA deixarà fins a 80 litres per metre quadrat en 12 hores. Des d’Emergències demanen precaució i evitar desplaçaments amb cotxe.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen + seventeen =