La futura estació Intermodal d'Alacant podria estar operativa en tres anys

Adif, Generalitat i Ajuntament firmen el conveni per a la cessió gratuïta del sòl per a la posada en marxa d’esta infraestructura que connecta el TRAM amb el tren i els autobusos

La futura estació Intermodal d'Alacant podria estar operativa en tres anys
21/02/2024 -

Finalment ha arribat l’acord esperat per tots. Alacant avança cap a la construcció definitiva del gran projecte de l’Estació Intermodal. Així ho han rubricat en el matí d’este dimecres 21 de febrer Carlos Mazón, President de la Generalitat Valenciana, Ángel Contreras, president d’Adif, i Luis Barcala, alcalde d’Alacant, amb la firma del Protocol General d’actuacions per a la posada en marxa d’este gran node de transport.

En este context, l’entitat ferroviària estatal posa a la disposició de l’administració autonòmica una superfície pròxima als 25.500 metres quadrats per a executar les obres de l’estació central Intermodal. Este projecte té una importància estratègica per a la ciutat, la seua àrea metropolitana, i la província. De fet, la proposta de la Generalitat és que en un mateix complex convergisquen els fluxos d’alta velocitat, llarg recorregut, el sistema TRAM i els servicis d’autobús urbans i interurbans. A més, l’objectiu és connectar amb l’aeroport a través de la futura variant de Torrellano, i a poca distància de la terminal de creuers del Port d’Alacant.

En este sentit, el cap del Consell ha subratllat la importància d’este acord aconseguit entre les tres administracions “per a oferir als ciutadans una oferta integrada de transport”. Així, Mazón ha afirmat que “volem que el model d’intermodalitat d’Alacant siga un exemple a nivell nacional de com articular el nostre transport i la nostra mobilitat en una sèrie de potents nodes de connexió enllaçats amb les xarxes estatals”.

Una estació en dos nivells

La nova estació es planteja de manera subterrània amb dos nivells diferenciats: vestíbul i andanes, per a minimitzar l’afecció a nivell de carrer. Un forjat intermedi albergarà dos vestíbuls, un en cada extrem de l’estació, que estaran connectats per corredors laterals. Així mateix, el projecte inclou el disseny del túnel d’accés a l’estació per l’avinguda de Salamanca des del ramal de l’actual estació d’Estels en l’avinguda de l’Estació.

La previsió és que les obres de la futura estació intermodal Central d’Alacant, amb una inversió de 135 milions d’euros, arranquen en l’últim trimestre de 2024 i que puga estar operativa a ple rendiment en tres anys. Sens dubte, un pas crucial i d’enorme importància per al sector turístic de tota la Costa Blanca que permet seguir avançat, al seu torn, en la connexió ferroviària amb l’aeroport.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha destacat que “es tracta d’un dia històric i desitjat”. Així mateix, el primer edil ha afegit que “la firma d’este conveni suposa desbloquejar un projecte bàsic per al desenvolupament futur de la ciutat d’Alacant i suposa la segona gran revolució el transport alacantí”, al mateix temps que subratllava que “la posada en marxa d’esta estació ha d’establir les bases per a l’ampliació del tramvia cap als barris del sud de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + nine =