L'estació del TRAM d'Estels reobri este dijous

La terminal recupera la seua activitat habitual després d’un mes tancada per les obres d’instal·lació d’una nova fuita ferroviària

L'estació del TRAM d'Estels reobri este dijous
21/02/2024 -

Després de prop de trenta dies en què l’estació del TRAM d’Estels ha romàs tancada per obres, la parada de Mercat havia arreplegat el seu testimoni com a terminal a la ciutat d’Alacant. Ara, després d’un mes, Estels reprén el seu servici i les línies L1 (Benidorm), L2 (Sant Vicent del Raspeig), L3 (El Campello) i L4 (Plaça la Corunya) tornaran a iniciar i finalitzar el trajecte des d’esta estació a partir d’este dijous 22 de febrer.

Així doncs, el trànsit de passatgers i trens torna a Estels després d’un tancament temporal que va començar el passat 22 de gener per les obres d’instal·lació d’una nova fuita ferroviària. Els treballs es van realitzar en el propi túnel de la terminal, per la qual cosa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es va veure obligat a interrompre la circulació de tramvies fins a la seua conclusió. Així i tot, l’estació d’Estels ha romàs oberta al públic, ja que el Punt del Client ha funcionat amb normalitat en el seu horari habitual.

Amb la reobertura oficial de l’estació d’Estels després de la visita este matí del President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, al costat de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, la parada de Mercat recupera la seua activitat habitual sent la primera andana per als tramvies procedents d’Estels i el segon, destí a la tradicional terminal d’Alacant. “Les obres realitzades permetran donar un millor servici, augmentar la connectivitat i reforçar la seguretat i senyalització”, ha explicat el cap del Consell.

Reduir els efectes de futures incidències

L’estació d’Estels disposa únicament de dues vies en servici, sent totes dues necessàries per a complir amb les freqüències establides. No obstant això, tan sols la via 1 estava condicionada per a l’eixida de vehicles, quedant l’altra per a l’execució de maniobres. En este sentit, l’actuació que s’ha dut a terme en Estels permet millorar la capacitat de maniobra i circulació dels trens i tramvies pel traçat subterrani.

estación Luceros TRAM cierra

Entre els treballs que s’han escomés es troba la col·locació d’una nova fuita ferroviària a través del que s’unixen dos desviaments. Esta intervenció afavorix la regularitat del servici, ja que es reduïxen els efectes de possibles incidències sobre el conjunt de trens i tramvies en circulació del TRAM d’Alacant.

Les obres també han afectat la superestructura de via, al drenatge de la plataforma, catenària i al sistema de ventilació del túnel existent entre Estels i Mercat. Així mateix, s’han executat una altra sèrie de treballs que afecten els enclavaments, agulles i modificacions sobre els sistemes de senyalització, comunicacions i seguretat ja instal·lats.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =