Tresors amagats: Alacant es converteix en la ciutat pionera del GeocoinFest Europa aquest 2024

El Castell de Santa Bàrbara serà l'escenari central d'aquest joc de localització d'objectes i col·leccionisme que se celebrarà del 20 al 22 de setembre

Guardar

geocaching
geocaching

Descobrir tresors ocults i objectes amagats mitjançant GPS. Aquesta és una de les modalitats lúdiques que a poc a poc va guanyant terreny. I Alacant no ha volgut perdre l'oportunitat d'endinsar-se en un mercat en auge i el mes vinent de setembre acollirà la cita anual de GeocoinFest Europa. Es tracta de la primera ocasió que aquest esdeveniment es realitza a Espanya després d'haver passat en els últims anys per l'estació d'esquí de Pitzal (Àustria); Nantes (França) i Portugal. En total, aquest nou joc pretén aglutinar a Alacant a més de 1.500 persones arribades tant d'altres punts d'Espanya com de diferents països europeus com França, Portugal, el Regne Unit o Alemanya per a participar en el GeocoinFest Europa 2024. Aquestes són les estimacions que els organitzadors d'aquesta cita única, amb Gustavo Moltó al capdavant, han traslladat al Patronat de Turisme Alacant City&Beach. El GeocoinFest Europa se celebrarà del 20 al 22 de setembre a Alacant i l'acte central es durà a terme al Castell de Santa Bàrbara. En paral·lel a aquest esdeveniment està previst instal·lar una botiga de "caixets" i monedes de col·lecció, així com impartir xarrades i organitzar tallers i activitats relacionades amb el geocaching. A més, fonts municipals han confirmat que s'habilitaran dues rutes amb "tresors amagats" per als participants en l'esdeveniment.

Què és el geocaching?

El geocaching és un joc-deporte que consisteix a localitzar objectes amb ajuda d'un GPS que un altre jugador ha amagat en qualsevol part del món, sempre en llocs públics. Segons explica Moltó, "és una activitat per a tota la família que consisteix a localitzar 'caixets' que són xicotets tresors que estan acompanyats de llibres de registre on deixar constància que l'objecte ha sigut trobat, encara que també es pot realitzar en la web de geocaching". El jugador pot deixar un altre objecte o "caixet" en el mateix lloc i no sol emportar-se el que troba. Moltó destaca que "el món del geocaching està molt conscienciat amb la preservació del medi ambient per què s'utilitzen flascons biodegradables quan els caixets s'amaguen en el medi rural". "I quan es realitzen esdeveniments organitzats se sol dedicar un dia a la neteja de paratges per on discorren les rutes", afig.

Destacats