Un guerrer de Xi’an d'onze metres d'altura serà exposat a l'Esplanada

La peça, elaborada per l’artista José Manuel García, ‘Patxi’, serà instal·lada en els pròxims dies i convidarà als turistes a gaudir de l’exposició del MARQ

Un guerrer de Xi’an d'onze metres d'altura serà exposat a l'Esplanada
25/05/2023 -

La peça per a promocionar la mostra internacional que s’exhibeix en el MARQ fins a gener de 2024, ha sigut creada per l’artista José Manuel García, ‘Patxi’, al costat d’un equip de cinc persones en el seu taller de Sant Vicent del Raspeig. La figura d’onze metres estaria acabada i a l’espera de permisos per a ser emplaçada definitivament en un dels llocs més emblemàtics d’Alacant, L’Esplanada. La peça policromada, estaria fabricada amb una estructura de ferro modelada en poliestiré expandit i la seua producció ha durat un temps tres mesos en el taller de l’artista.

La rèplica del guerrer a gran escala té 11 metres d’altura incloent el pedestal (huit metres d’obra) i ha necessitat un equip de cinc persones per a poder fer-se realitat. El guerrer gegant guarda en el seu interior una estructura de ferro modelada en poliestiré expandit i recoberta amb un elastòmer que li permeta resistir les inclemències climatològiques.

En aquest sentit, guerrer policromat, se situarà a l’Esplanada d’Alacant en dates molt assenyalades i quan el turisme es torna una tònica habitual a la nostra ciutat. La figura actuarà com a amfitrió i recordatori per a convidar als visitants que recórreguen la ciutat i descobrisquen l’exposició “El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi’an” que estarà en el MARQ fins al 2024.

El monument, que recrea un dels autèntics guerrers de terracota, ja està finalitzat i roman guardat fins que puga disposar dels corresponents permisos de l’Ajuntament d’Alacant per a la seua exhibició en la calçada pública, on s’acomodarà en els pròxims dies.

Segons el president de la Diputació, Carlos Mazón “L’exposició ja està a ple rendiment amb més de 1.000 visites diàries, la qual cosa demostra que està sent una de les exposicions més visitades d’Espanya. Ara toca conquistar la ciutat d’Alacant i l’Esplanada que és on estarà aquesta rèplica feta amb talent alacantí”, ha avançat el president.

L’exposició: Els Guerrers de Xi’an

La mostra que guarda els guerrers de terracota s’ha convertit en un dels principals reclams turístics de la ciutat. El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), reuneix en aquesta exposició objectes i elements s’exhibeixen per primera vegada en el món. “El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi’an” va ser inaugurada a la fi del mes de març i ha registrat al voltant de 47.000 visites, depassant les expectatives previstes. Una oportunitat de contemplar 120 peces originals procedents de nou museus i institucions xineses, entre elles nou estàtues i un cavall, conformen la proposta cultural.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − five =