Els guerrers de Xi'an passen la seua primera nit en el MARQ

El Museu Arqueològic d’Alacant ha rebut ja les peces que formaran part de l’exposició i que obrirà les seues portes el 28 de març

Els guerrers de Xi'an passen la seua primera nit en el MARQ
16/03/2023 -

Els vehicles que transportaven les peces arribaven després d’un llarg viatge als jardins del Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), el qual es va habilitar per a protegir i garantir la seguretat de les mostres durant la seua descàrrega. La Vicepresidenta i diputada de cultura Julia Parra va assistir a la benvinguda del material que romandrà 24 hores en dependències especials del museu per a la seua aclimatació i adaptació a l’entorn.

La diputada ha apreciat en primera persona el treball del museu i de l’equip encarregat i ha ressaltat l’excepcionalitat de l’exposició “El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi’an” que serà “una de les exposicions internacionals més importants que han visitat mai la província” que culminarà el 28 de març amb la inauguració de la mostra i per a la qual ja es poden obtindre entrades anticipades.

Així mateix, la vicepresidenta, ha agraït i ha expressat paraules de confiança per a l’equip tècnic, donant també la benvinguda a tècnics de la delegació xinesa que participaran en les labors del museu “Aquest és un moment molt especial que no ens hem volgut perdre perquè comença ara la preparació i muntatge d’una de les exposicions internacionals més importants que han visitat mai la província d’Alacant”.

L’exposició, que comptarà amb més de 120 peces originals i 5 rèpliques procedents de 9 museus i institucions xineses participants, vetlaran durant tot el procés del compliment de l’estricte protocol de manipulació i conservació que les mostres d’extraordinari valor impliquen. Durant l’exhibició podrem apreciar peces on destaca la presència de nou guerrers i un cavall de terracota originals i rèpliques de dos carros que procediran a ser desembalats acuradament en les pròximes 24 hores i col·locats gradualment en el seu nou lloc de descans fins que finalitze la mostra al gener del pròxim any.

La reserva d’entrades per a visitar l’exposició “El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi’’an” podrà sol·licitar-se a través de la pàgina web i en les taquilles del MARQ.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 9 =