Fins a 800 persones més podran presenciar les mascletàs de les Fogueres de Sant Joan d'Alacant

Hi haurà més espai per al públic en les mascletàs d’Estels que es dispararan des del 18 al 24 de juny

Fins a 800 persones més podran presenciar les mascletàs de les Fogueres de Sant Joan d'Alacant
18/05/2022 -

Manuel Jiménez, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa que les mascletàs de Fogueres es dispararan des del 18 al 24 de juny, “coincidint amb els dies centrals de Fogueres. En concret, des del dia de l’Entrada de Bandes, al de la cremà”. Jiménez ha anunciat la convocatòria del concurs per a determinar que pirotècniques i quins d’aqueixos dies dispararan en un certamen amb una duració mínima de 5’30” minuts, en cadascuna de les seues sessions, i un màxim de decibels establit en 130. “L’alliberament d’espai en la part superior de l’avinguda de Federico Soto permetrà que siguen al voltant de 800 persones més, les que puguen presenciar els trets pirotècnics” ha significat l’edil.

El regidor ha estat acompanyat per la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco; la Bellea del Foc, Marina Niceto, i el director de Pla del grup Mahou-San Miguel, Jaime Valdés, empresa que enguany patrocina el tret de les mascletàs. Ha valorat Jiménez la iniciativa de la mercantil “perquè el que s’inverteix a Alacant, com és el cas, va en benefici de tota la ciutat”.

Tres mascletàs en els barris

La col·laboració entre la Federació de Fogueres i Mahou-San Miguel farà possible que es traslladen tres mascletàs a diferents zones de la ciutat. Aquests són els dies, empreses i llocs, en unes sessions pirotècniques programades a les 14 hores:

Dissabte 4 de juny. Germans Sirvent S. L. (Gran Via-Garbinet)

Dissabte 11 de juny. Germans Ferrández. PAU 5 (Platja de Sant Joan).

Diumenge 12 de juny. Pirotècnia Reyes Martí. (Enfront dels jutjats de Benalúa)

Martín Zarco ha valorat la col·laboració amb l’empresa cervesera “perquè contribueix amb un dels objectius que es va traçar l’actual Federació, com és la de descentralitzar les mascletàs i que es puga continuar gaudint de l’emoció de la pólvora per diferents punts de la ciutat”.

Jaime Valdés ha subratllat el triple objectiu que es pretén amb la implicació de Mahou-San Miguel, “ser present en les trobades entre persones, participar en les Hogueas perquè comporten activar l’economia d’Alacant i de sectors com l’hostaleria i establir un punt de trobada amb els consumidors alacantins”. En aquest punt ha anunciat que Mahou-San Miguel comptarà amb un espai en el recinte al qual podran acudir diàriament un centenar de persones que hagen resultat guanyadores d’un sorteig.

Marina Niceto s’ha mostrat “orgullosa” del retorn de les mascletàs. Ha incidit en què la Plaça dels Estels ha de ser el lloc del tret, “perquè forma part de la tradició” i s’ha congratulat que hi haja tres mascletàs en altres llocs de la ciutat “perquè aporten riquesa econòmica als comerços i negocis d’aqueixos districtes”.

Castells de focs artificials

El calendari de tret de focs artificials, després que el jurat haja seleccionat les empreses, és el següent:

25 de juny: Focs Artificials del Mediterrani, S. L. O

26 de juny: Pirotècnia Zarzoso, S. L.

27 de juny: Coeters Dragon, S. L.

28 de juny: Pirotècnia Ferrández, S. L.

29 de juny: Germans Ferrández, S. L.

Els trets es faran des de la platja del Cocó i hauran de tindre una duració mínima de 15 minuts, sense comptar els trons d’avís. Els castells seran preferentment aeris, encara que també podran comptar amb una part aquàtica. La pirotècnia guanyadora, segons el parer d’un jurat d’experts, rebrà un premi en metàl·lic de 1.500 euros.

Espai reservat per als infantils

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha anunciat aquest dimarts en l’Assemblea Infantil de Fogueres, que s’ha celebrat a la Casa de la Festa “Manuel Ricarte”, que els presidents infantils belleas, dames i banderoles tindran invitació en la zona reservada en la Plaça dels Estels per a presenciar els trets de les mascletàs. El primer edil també ha ressaltat el “comportament exemplar” dels foguerers infantils en els dos anys de pandèmia. El primer edil ha demanat “responsabilitat” als infantils “perquè li ensenyareu als foguerers més xicotets el que seran les seues primeres Fogueres”

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 4 =