Les Fogueres d'Alacant encaren la recta final: aquests són els últims actes

Després de diversos dies de festa, la ciutat es prepara per a donar punt i final a les celebracions

Les Fogueres d'Alacant encaren la recta final: aquests són els últims actes
23/06/2022 -

Després de tot un mes de juny en el qual les desfilades, la pirotècnia i la música han omplit els carrers d’Alacant, comença la recta final de les Fogueres d’Alacant. Hui, dijous 23 de juny la ciutat es prepara per a un dels dies grans, així com també per a posar el punt i final a les festes en els pròxims dies.

Hui, dijous 23 de juny l’agenda de les Hogueras d’Alacant comença amb el lliurament de premis de l’Ofrena de Flores en el Mercadito de Fogueres, a les 13 hores. A les 14 hores, com sol ser habitual durant aquests dies, tindrà lloc la tradicional mascletà en la plaça dels Estels. I en aquest cas serà a càrrec de Pirotècnia Tamarit S.L.

Ben entrada la vesprada, a les 19 hores tindrà lloc la Dansà d´Alacant entorn de la Foguera Oficial en la Plaça de l’Ajuntament. Una hora després, donarà inici el LXV Desfilada Folklòrica Internacional amb una mostra del folklore i les tradicions de la Comunitat Valenciana, Comunitats i països convidats. El trajecte recorrerà Alfonso el Savi, Rambla de Méndez Núñez, Rafael Altamira i Plaza de l’Ajuntament.

Demà, divendres 24 de gener comença l’últim dia de grans esdeveniments. A les 14 hores es dispararà l’última mascletà de les Fogueres d’Alacant a càrrec de la Pirotècnia Ferrández S.L. i en la plaça dels Estels. Els esdeveniments programats continuen a les 20.30 hores amb la Missa oficial de Fogueres, en la Cocatedral de Sant Nicolás.

Així, a la mitjanit tindrà lloc el tan esperat espectacle pirotècnic des de la Muntanya Benacantil, conegut com la Monumental Palmera. La pirotècnia encarregada serà la de Germans Sirvent d’Alacant S.L.

Tot seguit, a partir de les 00.01 hores es produiran les ‘Cremàs’ tant de les Fogueres Especials, les normals i les infantils. Amb això, es donarà per concloses les Fogueres de Sant Joan d’Alacant 2022.

Últims actes

No obstant això, els esdeveniments amb motius de les Fogueres de Sant Joan no acaben ací.

Des del dissabte 25 de juny i fins al dimarts del dia 28 del mateix mes, els alacantins i alacantines podran gaudir d’espectacles pirotècnics a la nit.

Així, els castells de focs artificials es dispararan a les 00.00 hores de cada dia a càrrec de diferents empreses pirotècniques que competeixen en un concurs per veure com d’elles és la millor. Podran veure’s des de la platja del Cocó.

Els trets tindran una duració mínima de 15 minuts sense comptar els trons d’avís. Els castells seran preferentment aeris, encara que també podran comptar amb una part acústica. La pirotècnia guanyadora, segons el parer d’un jurat d’experts, rebrà un premi en metàl·lic de 1.500 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 2 =