Misteri resolt: així seran les Fogueres Oficials d'Alacant del pròxim 2024

L’artista Pedro Espadero crearà el monument en la categoria adulta, mentre que Pedro Gómez s’encarregarà de dissenyar la foguera infantil

Misteri resolt: així seran les Fogueres Oficials d'Alacant del pròxim 2024
15/09/2023 -

Ja es coneixen com seran els dissenys dels monuments oficials de les pròximes Fogueres de Sant Joan 2024. Així, l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha sigut l’encarregat d’anunciar els noms i els artistes als qui se’ls encomanarà el disseny de les Fogueres Oficials de les pròximes festes de Sant Joan de l’any 2024. El pressupost destinat pel consistori municipal per a la creació d’aquests dos monuments serà un total de 143.500 euros, dels quals 118.500 s’invertiran en l’adulta; i 25.000 euros seran per a la infantil.

D’aquesta manera, els artistes triats han sigut Pedro Espadero (foguera adulta) i Sergio Gómez (foguera infantil). Aquests dos artistes van ser els únics que van presentar propostes al final del termini fixat en les bases de concurs. Quant al nom de les fogueres oficials, l’adulta tindrà les ‘Llegendes alacantines’ com a fil conductor; mentre que ‘Llum d’Alacant’ serà el títol de la infantil.

En concret, la foguera adulta portarà el títol de ‘Llegendes alacantines’ i és obra de Pedro Espadero. Aquesta al·ludirà en les seues escenes a la Cara del Moro, Sant Nicolás, Sant Jordi (Alcoi), La Encantá (Rojals), El Negre Lloma, El Cantó (Elx), Verge d’Agres i Llop Marí (Tabarca). Del monument, tal com ha destacat Espadero que “serà dels més espectaculars que s’han vist en la Plaça de l’Ajuntament”. Sis cavalls blancs donaran forma a una rematada coronada per una estructura de fusta de 15 metres de diàmetre. Precisament, no és la primera vegada que l’artista Pedro Espadero planta una foguera oficial, ja que la de 2024 serà la número 11.

Per part seua, ‘Llum d’Alacant’, segons ha assenyalat Gómez, “posarà en valor la singularitat de la llum d’Alacant, que serveix d’inspiració a artistes com a cineastes o pintors, entre molts altres”. El conjunt de les escenes contindrà simbologies sobre aqueixa llum i seran dues figures de dona, ha precisat l’artista, “de colors freds i càlids”, els que rematen el monument infantil. Una de les picades d’ullet a Alacant que es podrà apreciar serà un arc de Sant Martí que unirà els castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran. Per a Gómez, la foguera del pròxim any també serà la número 11 que munta.Característiques dels dos monuments per a 2024

La foguera oficial adulta 2024 no superarà els 20 metres d’altura. La seua base no serà superior a 12×12 metres, sense que coincidisquen totes dues dimensions. Els materials bàsics seran el cartó i la fusta. Les cartel·les hauran d’estar escrites en castellà i valencià i el nombre de ninots, originals, serà d’un mínim de 28.

La infantil no superarà els 3 metres d’altura. La base no serà major de 3×3 metres. El cartó i la fusta seran també els materials bàsics en la seua construcció. Les cartel·les presentaran idèntiques característiques que l’adulta i el nombre mínim de ninots serà de 18. La foguera adulta haurà d’estar totalment plantada a les 6 hores del 21 de juny. La infantil, a la mateixa hora, del 20 de juny.

Els criteris de valoració dels integrants del jurat s’han basat en la creativitat, equilibri, proporcionalitat, originalitat juntament amb el modelatge i cromatisme, i el contingut i la crítica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × two =