Els Guerrers de Xi’an en el MARQ col·loquen a Alacant en l'epicentre cultural europeu

Les dinasties Qi i Han inauguren una llarga estada en el Museu Arqueològic d’Alacant situant-se en el panorama internacional

Els Guerrers de Xi’an en el MARQ col·loquen a Alacant en l'epicentre cultural europeu
29/03/2023 -

Ahir 28 de març, la mostra dels guerrers de X’ian, obrien les seues portes al públic oferint una experiència que ha tingut també, igual que els guerrers, un gran temps de letargia. El ministre del cultura xinés, Hu Heping, ha assenyalat l’exposició a Alacant com un esdeveniment de “alta qualitat” i ha celebrat l’acostament entre els dos països en el seu 50 aniversari de relacions diplomàtiques.

Marcos Martinón-Torres, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat de Cambridge i secretari de l’exposició ha posat de manifest el gran repte logístic que ha suposat portar l’exposició fins a Alacant, Patrimoni de la Humanitat des de 1987 i que marca “un dia històric” col·locant a la nostra ciutat en el mapa de la cultura ja la museologia. Ha sigut “un desplegament de recursos humans i materials sense precedents”.

L’exposició que aglutina més de 120 peces de fins a 9 museus, exhibeix com a protagonistes set soldats i una cavall originals extrets de la tomba de Qin Shi Huang, d’un total de 8000 guerrers, 500 cavalls i 130 carros que protegien el seu estatge i molts altres encara pendents de ser excavats. Així mateix, la mostra en el MARQ també recopila peces que es mostren per primera vegada fora del gran gegant asiàtic així com un homenatge particular als centenars de treballadors, artesans i artistes que van donar forma als guerrers i estatge etern de l’emperador.

Ciència, arqueologia, música i aromes ancestrals

Una de les singularitats que ens ofereix l’exposició és la presència d’història i arqueologia. Al llarg de les sales podrem trobar diferents punts zoom on es mostren els diferents descobriments científics que comporten les peces com els seus pigments originals, estudis genètics o el propi so dels instruments musicals.

Així mateix, la mostra està acompanyada per música composta per a l’ocasió així com una ambientació acompanyada d’aromes que degueren apreciar fa milers d’anys la dinastia Qin i Han.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve − 2 =