L'exposició ‘Els Guerrers de Xi’an’ obri les seues portes en el MARQ amb una experiència immersiva

L’exposició internacional que exhibeix els guerrers de terracota inclou més de 150 peces i podrà visitar-se fins a gener de 2024

L'exposició ‘Els Guerrers de Xi’an’ obri les seues portes en el MARQ amb una experiència immersiva
28/03/2023 -

El president del govern provincial, Carlos Mazón, ha assistit a l’exposició al costat del ministre de Cultura i Turisme de la Xina, Hu Heping, a més de Julia Parra, precursora del projecte i altres membres del govern com l’alcalde, Luis Barcala.

En aquesta trobada que Mazón ha qualificat de “dia històric” i ha ressenyat el caràcter d’alt nivell i immersiu de l’exposició ressaltant l’ambientació com la música composta per Luis Ivars així com l’aromatització de les sales que componen l’exposició. On podrem apreciar fragàncies pròpies de l’antiguitat que va ser còmplice dels guerrers com a cirerer, arròs, encens o flor de lotus. “Tindreu no solament als guerrers sinó fins a 120 peces originals d’una dinastia que va durar 1500 anys. L’imperi més antic, més longeu i més poderós de la història” ha avançat el president de la diputació. Posant de manifest la importància de l’exposició, no comparable a unes altres, i que requeria d’especial cura i disseny.

L’exposició està composta per tres sales, la primera ens explica les arrels de la xinesa pròspera i moderna que coneixem hui, des del Període de Primavera i Tardor, 700 anys a.C on es poden apreciar diferents peces pertanyents a antics estats, molt abans que la Xina com a tal existira.

La segona sala ens endinsa en la vida eterna, i ens mostra com, a la Xina, la vida continuava després de la mort proveint als morts de tota una sèrie d’estris com a instruments musicals, objectes d’or i fins a un carro de bronze.

La tercera sala ens porta cara a cara amb els famosos guerrers de terracota, disposats en urnes de cristall que els confereixen un aire irreal. Les peces de quasi dos metres d’altura, estaven originalment pintades i lacades com es pot veure en una representació digital. Cadascun d’ells és totalment diferent i en el seu abillament s’aprecia el seu rang. En definitiva, li donen un accés directe a l’espectador per a conéixer “la huitena meravella del món” que manté tot el misteri intacte.

Així mateix, l’acte ha sigut un moment també de celebració de 50 anys de la relació d’amistat i d’intercanvi entre la Xina i Espanya, on totes dues parts han agraït els esforços i treballs realitzats pels museus i tècnics reivindicant també el caràcter de mutu respecte entre les dues cultures.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 1 =