Alacant impulsa amb l'IVACE actuacions de millora de les àrees industrials per 2,5 milions

L’Agència Local de Desenvolupament sol·licita cofinançament per a dues actuacions de millora viària en Les Talaies i Pla de la Vallonga, i la renovació completa de l’enllumenat amb leds en Aguamarga i APD21 en la zona d’influència de Mercalicante

Alacant impulsa amb l'IVACE actuacions de millora de les àrees industrials per 2,5 milions
05/02/2024 -

L’Agència Local de Desenvolupament impulsa cinc nous projectes de millora de les àrees industrials d’Alacant amb una inversió de 2.511.329 euros, cofinançats amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). La Junta de Govern aprova aquest dimarts la sol·licitud a l’organisme autonòmic amb la qual pretén dur a terme noves fases d’actuacions de reforç de ferm en viaris de Les Talaies i Pla de la Vallonga, a més de la millora de l’eficiència energètica amb altres dues accions de renovació completa de lluminàries en tot el complex d’Aguamarga i zona d’influència de Mercalicante APD21.

La regidora d’Ocupació i Foment, Mari Carmen de España, responsable de l’Agència Local de Desenvolupament, ha explicat que “aquests projectes, que es desenvolupen a través de la Regidoria d’Infraestructures, es dirigeixen al reforç de ferm amb la renovació de l’asfalt, així com adequar vorades i accessos a guals, millorant les condicions d’urbanització, continuant actuacions ja desenvolupades com en l’artèria principal de Les Talaies, l’avinguda de l’Antiga Pesseta, dins de les fases establides en la programació del Pla de Millora Integral de les Àrees Industrials de la ciutat d’Alacant”.

Pel que fa al als projectes de millora de l’eficiència energètica en Aguamarga i la zona d’influència de Mercalicante (ADP/21), “es procedirà a la renovació integral de l’enllumenat públic amb instal·lació de cablejat i noves columnes amb tecnologia led que redueixen el consum i milloren la qualitat de la il·luminació”, ha afegit l’edil.

“Aquests projectes estan programats i coordinats amb els responsables de les Entitats de Gestió i Conservació d’aquestes àrees industrials i els representants de les associacions empresarials dins del Pla de Millora Integral de les Àrees Industrials en el qual treballem i que ha permés avançar en les condicions d’urbanització i seguretat d’aquests espais productius” ha subratllat l’edil.

Millora viària i eficiència energètica

Els projectes en qüestió contemplen inversions d’1.208.924 euros en millora viària i senyalització en l’àrea empresarial de Les Talaies, concretament en l’avinguda de l’Euro i les calles Lliura, Marco, Ien i Franco. En l’àrea industrial del Pla de la Vallonga contempla aquestes mateixes accions per import de 408.731 euros als carrers Mistralenc, Meteorit i Neu.

En les actuacions de millora de l’eficiència energètica, es contempla un projecte per a l’àrea industrial d’Aguamarga valorat en 457.896 euros per a millorar l’enllumenat amb lluminàries led en l’artèria principal de l’avinguda d’Elx i als carrers Benijòfar, Benimeli, Canals, Antella, Tabarca i Orba. Aquesta actuació porta aparellada la instal·lació d’arquetes i canalitzacions de cablejat, a més de la fonamentació i col·locació de 230 columnes amb làmpares de tecnologia led en tots els vials d’aquest complex industrial.

En la zona d’influència de Mercalicante també es contempla el desenvolupament d’un projecte de millora de l’eficiència energètica per import de 435.768 euros en els viaris de l’APD/21, que comprén la instal·lació de 240 columnes amb lluminàries led en el camí Comercial Ajuntament d’Alacant que integra tots els vials que vertebren aquesta àrea empresarial amb construcció inclosa de canalitzacions de cablejat i arquetes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + six =