La Plaça de l'Ajuntament se suma amb 178 projectors de led al circuit d'edificis emblemàtics il·luminats

El nou enllumenat ornamental suposa una inversió de 207.000 euros i s’inclou en el pla de renovació de la il·luminació del Barri antic i el *Raval Roig amb la instal·lació de 516 noves lluminàries de tipus led i historicistes

La Plaça de l'Ajuntament se suma amb 178 projectors de led al circuit d'edificis emblemàtics il·luminats
04/08/2023 -

La Plaça de l’Ajuntament i la façana de l’edifici consistorial formen part ja del circuit d’edificis emblemàtics d’Alacant que compten amb il·luminació ornamental, al costat del Mercat Central, el Castell de Santa Bàrbara i la plaça dels Estels. L’alcalde Luis Barcala i les edils d’Infraestructures, Cristina García, i Festes, Cristina Cutanda, van inaugurar en la nit d’aquest dijous la nova il·luminació que reforça l’atractiu turístic de les porxades, els balcons de l’Ajuntament i la pròpia plaça, al mateix temps que reforça l’eficiència energètica de l’enllumenat públic.

L’Ajuntament ha invertit 207.000 euros en aquesta renovació de l’enllumenat de la plaça consistorial, consistent en la instal·lació de 178 projectors de led que permeten crear diferents seqüències de colors per a dies d’especial commemoració a la ciutat, tal com ja es fa amb el Mercat Central, Estels i el castell. La nova il·luminació compta amb un equipament led regulable, que millora l’eficiència energètica, reforça els punts de llum de la plaça per a *darlemayor protagonisme en la trama urbana i realça els balcons i porxades del consistori.

Aquesta actuació s’inclou en el projecte integral de renovació de l’enllumenat públic del Barri antic i Raval Roig pel qual s’han substituït les lluminàries de llums de descàrrega de vapor de sodi per unes noves de tipus led, que suposen un estalvi del 50% del consum d’energia elèctrica. En total s’han instal·lat 516 noves lluminàries: 155 del tipus vila led en el barri de Santa Cruz i 361 del tipus historicista de fosa en la resta de zones del Barri antic. El cost total del projecte, inclosa l’ornamentació de la plaça, ascendeix a 575.000 euros.

“És una doble satisfacció la posada en marxa d’aquest projecte”, ha explicat Barcala, “perquè, d’una banda, donem continuïtat a la contínua millora de l’eficiència energètica i reducció de la factura elèctrica en la renovació de l’enllumenat públic; i per un altre, sumem a un lloc tan emblemàtic com la Plaça de l’Ajuntament al circuit d’edificis amb il·luminació ornamental, al mateix temps que reforcem l’encant i el potencial turístic del centre neuràlgic de la ciutat”.

Pla d’Actuació d’Energia Sostenible

El projecte de millora de l’eficiència energètica en el Barri antic i Raval Roig ve a donar continuïtat al Pla d’Actuació d’Energia Sostenible d’Alacant, que ha suposat la inversió de més de vuit milions d’euros en els últims cinc anys per a reduir la factura elèctrica en més del 50%, a més de reduir les emissions de CO₂ i la contaminació lumínica.

En el marc d’aquest pla s’ha renovat l’enllumenat públic en barris com Benalua, La Florida, El Pla, Gran Via Sud, Carolines Altes i Ciutat d’Assís; al Castell de Santa Bàrbara, Mercat Central i Plaza dels Estels; en les zones esportives (Garbinet, Via Parc, Samaranch, Joan XXIII, Luis Gómez, Divina Pastora, Tómbola i l’Antic Hipòdrom) i polígons industrials com Garachico, a més de millorar la il·luminació de les dependències municipals i col·legis.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 1 =