La Volta tornarà a la província en 2022 amb les ciutats d'Alacant i Elx com a protagonistes

La Diputació impulsarà aquest esdeveniment esportiu de primer nivell, coincidint amb el 200 aniversari de la institució provincial l’any vinent

La Volta tornarà a la província en 2022 amb les ciutats d'Alacant i Elx com a protagonistes
30/11/2021 -

La Volta 2022 tornarà a tindre com a escenari d’excepció a la província, on sempre ha viscut grans moments de glòria. Alacant i Elx seran dos dels municipis que protagonitzaran la 77a edició d’aquesta prova ciclista de primer nivell que suposa una gran oportunitat per al turisme i l’economia del territori.

El president de la Diputació, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí en el Palau Provincial amb el director general d’UNIPUBLIC, Javier Guillén, per a perfilar tots els detalls d’aquest traçat que promet oferir grans dosis d’espectacle i emoció. L’acte ha comptat també amb la participació dels alcaldes de totes dues ciutats, Luis Barcala i Carlos González, així com amb la del director tècnic de l’esdeveniment, Fernando Escartín.

“El pas de la Volta 2022 per la nostra terra serà molt significatiu, especialment perquè coincideix amb el 200 aniversari de la institució provincial. De moment, únicament podem avançar que serà una etapa plena de sorpreses que unirà les ciutats d’Alacant i Elx”, ha assenyalat el president, qui ha destacat l’esforç que s’ha fet “per a atraure el territori aquesta prova, ja que per la programació inicial que tenia l’organització era molt complicat, així com per a dissenyar el millor recorregut possible”.

Per part seua, Javier Guillén ha reiterat que Alacant és un destí vinculat històricament al ciclisme i un paradís per a la pràctica d’aquest esport, ja que conjumina mar, muntanya, ports i plans, així com un clima perfecte. Per això, ha destacat el fet que equips de tot el món “trien aquesta terra per a preparar les seues temporades”.

La 77a edició de la Volta Ciclista a Espanya arrancarà el divendres 19 d’agost des de la ciutat holandesa d’Utrecht i finalitzarà el dissabte 11 de setembre amb el tradicional circuit pel Passeig del Prat i la Cibeles, en la capital. La resta de jornades es presentaran de manera oficial el dijous 16 de desembre en IFEMA, Madrid.

Els representants municipals han agraït la implicació de la Diputació i han destacat la importància d’aquest esdeveniment a nivell esportiu i de promoció turística. “Des que soc alcalde d’Alacant, serà la tercera vegada que la ronda espanyola recale a la ciutat”, ha assenyalat Barcala, qui ha afegit que es tracta d’un esdeveniment “molt significatiu per a la difusió del nostre destí”.

Per part seua, Carlos González ha afirmat que el municipi d’Elx està “encantat” de ser un dels enclavaments protagonistes de la Volta, “ja que considerem que es tracta d’una proposta que ens permetrà reforçar la projecció internacional de la localitat”.

La Volta 2021

La província va acollir el mes d’agost passat dues etapes estel·lars d’aquest esdeveniment esportiu que va comptar amb un final èpic en l’entorn natural del Balcó d’Alacant, a Tibi, i amb una eixida des de la localitat costanera de Santa Pola.

En aquest sentit, el president ha destacat l’aposta de la Diputació per aquest esdeveniment de tal magnitud i rellevància, “conscients del seu potencial per a difondre el nostre territori, impulsar els nostres municipis, reactivar el nostre turisme i generar riquesa i ocupació”.

“Alacant és terra de ciclisme, ací hem viscut grans etapes i sempre que podem, tornem. Enguany hem viscut dues jornades úniques i en 2022 repetirem amb una etapa espectacular que farà gaudir al públic moltíssim”, ha conclòs Fernando Escartín.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + six =