L'Ajuntament d'Alacant aprova sense vots en contra les modificacions de crèdit per a inversions i ajudes per 20 milions

L'Ajuntament d'Alacant aprova sense vots en contra les modificacions de crèdit per a inversions i ajudes per 20 milions
12/05/2023 -

La comissió d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alacant ha donat aquest divendres llum verda, sense cap vot en contra, a les primera i segona modificacions de crèdit del Pressupost Municipal prorrogat per 9,7 milions d’euros per a atendre les obres en marxa de la zona de baixes emissions cofinançades amb fons europeus i per 1,7 per a cobrir les ajudes nominatives a entitats festeres, culturals, socials i corporatives, a més de l’adaptació i equipament de les escoles infantils municipals ‘Set Nans’ i ‘Els Xiquets’.

La primera de les modificacions de crèdit ha comptat amb els vots a favor de PP, PSOE, Ciutadans, Unides Podem i Compromís, amb l’abstenció dels dos edils de VOX, mentre que la segona ha estat recolzada per totes les formacions amb el vot afirmatiu més l’abstenció de UP i Vox.

La regidor d’Hisenda, Lidia López, ha agraït el suport a totes dues propostes per part dels grups polítics municipals. “D’aquesta manera, l’equip de govern liderat per Luis Barcala buida l’aprovació d’aquests fons i assegurant la continuïtat de totes les actuacions de transformació urbana de la ciutat, millora de la peatonalidad i calmat de trànsit, per al voltant de 20 milions d’euros, al mateix temps que s’insufla finançament a les entitats festeres, culturals i socials, a més de garantir la renovació de dotacions de les escoles municipals” ha ressaltat l’edil.

Obres de transformació urbana

El primer expedient de modificació de crèdits del Pressupost prorrogat municipal per a 2023 per import de 9.713.683,87 euros per a impulsar projectes cofinançats amb fons europeus. Aquest finançament permetrà portar endavant amb ajudes europees tot el procés de transformació urbana del front litoral amb la reurbanització del Passeig dels Màrtirs amb una aportació municipal de (1.525640,51 euros), la finalització de la connexió de tota la línia de vetlladors de L’Esplanada amb la conversió en zona de vianants del fons de sac de la Rambla i la connexió amb el nou eix per als vianants des del popular passeig alacantí fins al Mercat Central a través dels carrers Bilbao, Bailèn i l’avinguda de la Constitució (1.484.947,84 euros), així com tot el procés de millora de l’accessibilitat per als vianants i calmat de trànsit en les avingudes de Dr. Gadea, Federico Soto i General Marvá (4.708.252,39 euros).

A més, també s’inclou les labors de sensorización per a mesurament de la qualitat de l’aire i els fluxos del trànsit i el transport públic amb la implantació de la Zona de Baixes Emissions i la Distribució Urbana de Mercaderies en l’anell de la Gran Via (828.187,80 euros).

També l’impuls al Pla de Sostenibilitat Turística amb fons Next Generation. Destaca en aquest programa la construcció del parc inundable de l’Almadrava (259.610,16 euros), i millores en el sistema d’il·luminació del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) i de la sala d’exposicions municipal de la Llotja del Peix (150.000 euros) i 100.000 euros per a senyalística d’Alacant com a destinació turística.

Un altre dels capítols destacats d’aquesta primera modificació de crèdits del Pressupost prorrogat de 2023 és l’aportació de 84.511,40 de fons municipals per a impulsar la redacció del projecte de rehabilitació de 456 habitatges del barri Verge del Remei valorat en 422.557 euros dins Pla de Rehabilitació de Barris cofinançat amb 338.045,60 euros de fons europeus dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

I finalment, inclou diferents projectes d’inversió, dotacions i mobiliari, adquisició d’equips, eficiència energètica, condicionament d’espais i zones verdes de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat EDUSI-Les Cigarreras per 150.000 euros per a mobiliari, 272.533,77 euros per a manteniment de zones verdes, 150.000 per a la rehabilitació de l’Assecador de Les Cigarreras per a activitats i tallers culturals.

Ajudes a entitats

La segona modificació de crèdits per un import total d’1.717.431 euros destina 373.501 euros per a adaptar el centre educatiu municipal Antonio Ramos Carratalá per a albergar la seu temporal de l’Escola Infantil ‘Set Nans’ com per a mobiliari i equips de la de ‘Els Xiquets’, a més d’atendre totes les subvencions nominatives a les entitats festeres, culturals i socials.

A més, s’inclou tota la relació d’entitats amb subvencions nominatives de Festes, Cultura, Joventut, Acció Social i Immigració i corporatives, per import d’1.343.930 euros. Manresa ha ressaltat que “entre elles es troba la subvenció de 420.000 euros a la Federació de Fogueres de Sant Joan, així com les corresponents a la resta d’entitats festeres i culturals d’Alacant, 180.000 euros per a l’aportació al Teatre Principal o els 80.000 euros al Consorci Públic Casa Mediterrani”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =