Les empreses i comerços ja poden sumar-se al Bo Consum d'Alacant

La campanya de tardor es posa en marxa aquest mes a proposta del sector, i ja està obert el termini per a la inscripció de noves empreses

Les empreses i comerços ja poden sumar-se al Bo Consum d'Alacant
11/09/2023 -

Alacant dona inici a la campanya de tardor del Bo Comerç 2023 amb l’obertura de la web www.bonocomercioalicante.es perquè es puguen inscriure noves empreses i comerços. L’Ajuntament d’Alacant juntament amb la Diputació i la Cambra de Comerç, trauen aquest mes de setembre a petició del sector un nou paquet d’ajudes amb 1.022.772 d’euros en nous bons que es podran adquirir a partir del 25 de setembre.

L’Ajuntament ha anunciat que ja poden donar-se d’alta en la web tots els establiments interessats a poder vendre els bons. Actualment es troben actius prop de 600 establiments que participen en el Bo Comerç i es poden consultar en l’enllaç https://www.bonocomercioalicante.es/empresas-adheridos-al-programa-bono-comercio-alicante Els bons es podran canviar en aquests establiments adherits al programa fins al 25 d’octubre de 2023.

La regidora de Comerç, Lidia López, ha destacat la importància d’aquesta nova campanya amb la qual “injectem més d’un milió d’euros per a ajudar a autònoms i petites empreses de la nostra ciutat, i aconseguim promoure la reactivació econòmica del teixit comercial i el consum potenciant així la seua activitat”.

En la campanya de primavera es van vendre més de 60.000 bons amb un pressupost de 2.200.000 euros, i per activitat en primer lloc de venda de bons figuren les empreses de tecnologia, informàtica, electrònica i electrodomèstics amb un 38%, seguit de les empreses de decoració, il·luminació i llar amb un 14, i dels comerços d’alimentació amb un 11%, així com drogueries, perfumeries, calçat, òptiques, moda i complements, esport, bellesa, benestar, llibreries, oci i temps lliure, joieries, mascotes, ferreteries, botigues de joguets, floristeries i serveis professionals, entre altres.

Inscripció en la web www.bonocomercioalicante.es

Entre els establiments que ja s’han adherit al bo hi ha llibreries, comerços d’alimentació, botigues de roba, centres òptics i auditius, sabateries, perruqueries, drogueries, centres estètics, joieries, copisteries, botigues d’electrodomèstics i decoració, farmàcies, establiments d’informàtica, ferreteries, botigues de joguets, merceries, floristeries, pastisseries, botigues de mascotes, mobles, informàtica.

Els establiments que desitgen participar en el programa hauran d’inscriure’s emplenant un formulari habilitat en la pàgina web del programa Bono Comercio Alacant, i comptaran amb un suport tècnic de Cambra a través d’atenció telefònica i email, que els facilitarà suport en matèria de bescanvi de bons, així com qualsevol altre requeriment d’ajuda que puga precisar l’establiment en el procés d’adhesió i bescanvi de bons.

Requisits per a ser empresa col·laboradora del bo

Les bases estipulen que podran sol·licitar l’adhesió als Bons els titulars dels establiments que tinguen la consideració de pimes, i el nombre de persones ocupades en l’establiment comercial no serà superior a 20 persones treballadores a jornada completa o equivalent. L’establiment on s’exerceix l’activitat es localitzarà en el terme municipal d’Alacant i estarà identificat a la vista del consumidor com a establiment participant en el programa.

La regidora Lidia López ha animat a les empreses a “sumar-se i participar en aquesta nova campanya que tant d’èxit té a la nostra ciutat, i als ciutadans a comprar els bons a partir del 25 de setembre i beneficiar-se d’importants descomptes, aconseguint així aconseguir donar un nou impuls i suport al nostre comerç local i teixit empresarial en aquests últims mesos de l’any, i generar un important estalvi per als alacantins”.

Ajuntament i Diputació d’Alacant juntament amb la Cambra comparteixen un objectiu comú, el suport al sector comercial, i per a això promouen accions com és la posada en marxa de campanyes amb bons consum per a descomptar en les compres del comerç local, incentivant així les compres com a manera d’injectar liquiditat en el sector i impulsar l’activitat econòmica.

En el moment de la venda, l’establiment validarà el bo en l’aplicació web habilitada i descomptarà el seu import a la compra a la qual s’aplique, conservant la còpia del document de venda. Una vegada descomptats els bons en les compres, l’establiment presentarà els documents de venda davant Cambra Alacant qui, una vegada verificats, procedirà a abonar-li mitjançant transferència l’import dels bons canviats correctament. Els pagaments es realitzaran setmanalment.

Així mateix, amb l’aplicació cada persona podrà consultar els comerços adherits, on apareixeran les seues dades comercials i la seua ubicació, i l’aplicació permetrà marcar la ruta fins a la ubicació del comerç utilitzant el sistema GPS del mòbil.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eleven + seven =