Les línies de L'Alcoraya, La Canyada i El Moralet lideren els serveis del Transport a Demanda d'Alacant

Les línies de L'Alcoraya, La Canyada i El Moralet lideren els serveis del Transport a Demanda d'Alacant
14/08/2023 -

El nou servei de Transport a Demanda (TAD), implantat des de l’1 de juliol per a atendre les necessitats de transport públic de les partides rurals d’Alacant, registra 325 usuaris donats d’alta o en procés de registre i 325 recorreguts realitzats sota petició en les sis línies que connecten el Moralet, Alcoraya, La Canyada del Fenollar, Tángel, Fontcalent i Bacarot amb el nucli urbà.

De les sis línies habilitades amb les partides rurals són les que connecten amb les situades al nord de la ciutat les més utilitzades. Concretament, la TAD 2, que connecta Alacant-La Canyada- Moralet-Alacant ha registrat 93 serveis prestats, mentre que la TAD 3 Alacant-L’Alcoraya-Rebolledo ha completat 42 trajectes i 61 en sentit contrari, 103 en total.

El regidor de Mobilitat Urbana, Carlos de Juan, ha ressenyat que “superat el primer mes de funcionament del TAD aconseguim els 325 serveis prestats, amb 165 usuaris registrats i 126 en procés de registre, la qual cosa permet augurar que la demanda d’aquest servei de taxi compartit continuarà creixent”.

“Estem rebent les primeres dades de la implantació del TAD per part de l’empresa concessionària, MIA Vectalia, en el seu primer mes amb resultats satisfactoris donant resposta a una demanda històrica dels residents en les partides rurals d’Alacant que ara compten amb un servei de transport col·lectiu personalitzat, que els connecta d’una forma adequada amb el nucli urbà i que esperem continuar millorant amb l’experiència dels usuaris i millorant els recorreguts per a atendre les necessitats que se’ns vagen plantejant”, ha afegit De Juan.

Entrat el mes d’agost -cinc setmanes després de l’inici del servei, han completat el seu registre, bé de manera telemàtica o telefònica, un total de 165 usuaris i altres 126 han iniciat el procés d’alta. A més, s’han completat 60 recorreguts en la línia TAD 1 (Alacant-Moralet), 93 en el TAD 2 (Alacant-La Canyada-Moralet-Alacant), 103 en el TAD 3 (42 serveis en el recorregut Alacant-Alcoraya-Rebolledo i 61 en l’invers), 33 en el TAD 4 (Alacant-Salar-Fontcalent-Alacant, 18 d’anada i 15 de tornada), 35 en el TAD 5 (Bacarot-Alacant 21 i 14 en sentit contrari) i un en el TAD 6 (Tángel-Villafranqueza).

El Transport a Demanda (TAD) està dirigit a les Partides Rurals. Es tracta d’un sistema de transport sota demanda promogut per l’Ajuntament d’Alacant, inclòs en el nou contracte de transport urbà iniciat aquest any de la mà de l’empresa concessionària MIA Vectalia, que permet els desplaçaments mitjançant taxi compartit entre les partides rurals i la ciutat.

Aquest servei va dirigit a tota la població, siga resident o no a la ciutat d’Alacant, i únicament cal registrar-se en el sistema i donar-se d’alta com a usuari del servei per a poder fer ús del transport a demanda.

Registre d’usuaris

El registre es pot realitzar de manera telemàtica (web i app) o telefònicament a través del Call Center trucant al telèfon 965 313 667. Per a registrar-se és necessari adjuntar una còpia d’un document d’identitat (DNI/NIE/passaport). Una vegada realitzat el registre, per a poder començar a viatjar i abans de fer la primera reserva, s’ha d’abonar un primer import de 17,5 euros (Suport + Bono 10 TAD). El pagament pot realitzar-se mitjançant targeta bancària o ingrés/transferència bancària.

Poden fer reserves aquells usuaris registrats majors d’edat. En el cas d’usuaris registrats que siguen menors no emancipats, la reserva ha de realitzar-la el pare, mare o tutor legal del menor.

En formalitzar la reserva s’ha d’indicar el dia, l’hora d’expedició, la parada d’origen i la de destinació, havent de realitzar-se amb la següent antelació mínima: per a expedicions anteriors a les 8.00 hores, abans de les 20.00 hores del dia anterior; entre les 8.00 i les 20.00 hores una hora abans, el mateix dia de l’expedició (2 hores abans en cas d’usuaris amb diversitat funcional o menors que necessiten dispositius de retenció). Les reserves per a expedicions posteriors a les 20.00 hores han de realitzar-se abans de les 19.00 hores del mateix dia del viatge.

Sistema tarifari

Les tarifes aplicables en el TAD són les mateixes que en la xarxa TAM. Per tant, l’usuari pot abonar el seu viatge pagant en efectiu (en metàl·lic al taxista o consumint 1,45 € del seu Bo 10 TAD), amb targeta de crèdit (1,45 €) o utilitzant el seu Bo multiviatge TAM en les mateixes condicions que en l’autobús o el tramvia.

En la web del grup Vectalia (https://alicante.vectalia.es/informacion-tad/), al qual pertany l’empresa concessionària UTE MIA Vectalia, es pot consultar i ampliar tota la informació específica de les línies, així com de les condicions i característiques del servei. A més, es troben disponibles els accessos directes per a realitzar el registre web i la descàrrega de l’app.

Igualment, el servei d’atenció telefònica (965 313 667) està disponible en horari ininterromput de 7 del matí a 8 de la vesprada cada dia de la setmana, inclosos els festius, amb la finalitat de poder oferir la màxima cobertura a tots els usuaris que requerisquen informació del servei o ajuda per a la gestió dels seus viatges.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 17 =