El MARQ guarda un minut de silenci per Anne Marie, la dona assassinada a Oriola

Membres del Consell i representants de diferents institucions valencianes han guardat un minut de silenci pel primer assassinat de 2023 a la Comunitat Valenciana per violència masclista

El MARQ guarda un minut de silenci per Anne Marie, la dona assassinada a Oriola
29/03/2023 -

El passat 26 de març era assassinada a les mans de la seua parella Anne Marie, primer crim de violència de gènere en la Comunitat i que posava de nou sobre la taula la urgent, irrenunciable i inajornable necessitat d’erradicar tot signe de violència masclista i els feminicidis en la nostra societat.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, que es trobava ahir en el Museu Arqueològic d’Alacant a causa de la seua agenda institucional ha condemnat el crim “Lamentablement hui hem de condemnar aquesta primera víctima del 2023 a les mans de la de la seua parella” i ha convidat a reflexionar “ja van 143 dones assassinades en la Comunitat Valenciana des que hi ha registres, des de 2013, a més de set xiquets i xiquetes” al que ha afegit que “No podem sentir-nos ni autocomplaents ni contents mentre continuen produint-se aquest tipus d’assassinats. Per tant, continuem fent els deures coordinant-nos amb el poder judicial, amb el govern central i les conselleries d’aquest govern per a acabar amb la violència masclista”.

Així mateix, Ximo Puig, juntament amb altres membres del Consell han guardat tres minuts de silenci des del Palau de la Generalitat i ha cridat a “superar una cultura que té una hegemonia masclista que al final té conseqüències”. No han sigut poques les altres institucions, incloent-hi les de la localitat d’Anne Marie, Oriola que han fet seues les paraules del president i han condemnat “En aquests minuts hem escoltat el soroll del carrer, de la quotidianitat, la quotidianitat d’una vida que ja no podrà veure esta dona que tenia tot el dret i un miserable li l’ha arrabassada”.

Minuts de silenci enfront del Palau de la Generalitat.

Puig ha afegit també que “la conseqüència d’una cultura masclista que fa que alguns homes es creen amb la capacitat de poder ordenar la vida de les dones i, fins i tot, quan ho consideren, fer ús de la força”. També ha recordat que l’assignatura pendent de la nostra societat “és acabar per sempre amb aquesta ignomínia que significa el terrorisme masclista”. “Aquesta és la gran qüestió que té aquesta societat, superar una cultura que té una hegemonia masclista que, al final, acaba tenint conseqüències massa vegades fatals”, ha incidit el president de la Generalitat.

Així mateix, ha assenyalat que en aquesta causa “estem tots i totes junts i no hem de permetre que ningú puga, ni des de lluny, arribar a justificar una situació que, de partida, és la més injusta que viu hui la humanitat”.

 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × two =