Més de 2.000 persones participen en la campanya de neteja ‘Tu fas Alacant’

“No deixem la nostra petjada a les platges” ha estat el lema d’aquesta campanya desenvolupada la primera quinzena d’agost

Més de 2.000 persones participen en la campanya de neteja ‘Tu fas Alacant’
17/08/2022 -

Durant dues setmanes, el servei de neteja i tractament de residus de la ciutat ‘Tu fas Alacant’ ha estat present a les platges del nostre municipi amb una nova campanya de conscienciació, aquesta vegada, per al públic familiar i els més petits de la casa. L’Ajuntament d’Alacant al costat d’UTE Alacant han organitzat jornades de jocs i aprenentatge en les diferents platges: Albufera, Postiguet, Sant Joan i Urbanova en horari de 10 a 13.30 hores.

El regidor de Neteja i Gestió de Residus, Manuel Villar, ha ressaltat l’èxit de la convocatòria en la qual han participat més de 2.000 persones, que, mitjançant jocs i tallers, especialment dirigits als més petits de les famílies, hagen millorat la seua conscienciació respecte a la necessitat de contribuir a conservar i a mantenir net el medi natural i, de manera particular, les nostres platges”.

Les accions han tingut com a finalitat conscienciar a la població alacantina i visitants de la importància de mantenir les nostres platges netes de residus que moltes vegades solem deixar “abandonats en la sorra” i que es multipliquen en aquests mesos a causa de l’augment de població que porta l’estiu. També s’han donat missatges de conscienciació sobre el valor ecològic i de protecció de nostra litoral de les “algues” que inunden durant la tardor les nostres platges, la posidònia oceànica, una fanerògama marina, indicadora de la bona salut del nostre litoral.

Per a això, quatre educadors ambientals han recorregut un total de 5 platges alacantines realitzant accions informatives i tallers mediambientals perquè els alacantins i visitants aprenguen i es consciencien sobre la contaminació dels plàstics i les burilles a les platges, al mateix temps que gaudeixen d’unes jornades de platja i estiu descobrint com contribuir a cura del medi ambient amb senzills gestos.

Els educadors en l’estand informatiu han realitzat tallers per als més petits i han informat en la carpa d’atenció centrada en la necessitat de col·laborar per a aconseguir platges més netes o el carro de “la peixateria contra el canvi climàtic” en el qual ensenyaran la quantitat de plàstics que habiten en la mar al costat dels peixos.

També les persones que han gaudit aquests dies de les platges han pogut fer-se una foto de record amb els educadors mediambientals amb elements de gran grandària com la burilla gegant i l’ampolla de PET gegant, la nostra llauna o un photocall de “Tu fas Alicante”.

Per a assegurar que a les platges “no deixem ni una petjada” i aconseguim, entre tots, “unes platges + netes”, tot aquell que ha acudit a les carpes d’atenció i ha portat un residu que es trobe a la platja ha rebut un regal de la campanya (cendrer per a platja o frisbee per als més petits).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 3 =