La Pirotècnia Tamarit llançarà una mascletà fora de concurs el 18 de juny

El jurat qualificador accepta la proposta per a anar obrint apetit abans dels trets oficials en la Plaça dels Estels

La Pirotècnia Tamarit llançarà una mascletà fora de concurs el 18 de juny
21/02/2024 -

Va ser al començament d’este mes de febrer quan l’Ajuntament d’Alacant va revelar el nom de les pirotècniques encarregades de fer vibrar al públic durant les Fogueres de 2024. No obstant això, encara romania en l’aire la proposta de la Pirotècnia Tamarit per a realitzar un tret fora de concurs el dimarts 18 de juny. Finalment, el jurat qualificador del concurs de mascletàs ha acceptat este dimecres, per majoria, la petició. Per tant, la Plaça dels Estels viurà un gran aperitiu de soroll i pólvora per part de la companyia valenciana abans dels llançaments oficials.

En este sentit, el calendari pirotècnic de les Fogueres 2024 començarà el dimecres 19 de juny amb l’espectacle inaugural de Coeters Dragon. El dijous 20 de juny serà el torn de la Pirotècnia Ferrández, mentre que la Pirotècnia Turis —encarregada del llançament este febrer dins del cicle ‘Pólvora tot l’Any’—, la mateixa Pirotècnia Tamarit (22 de juny), Focs Artificials del Mediterrani (23 de juny) i Germans Ferrández (24 de juny) faran vibrar al públic fins al dia de Sant Joan.

Així, en total seran set els trets pirotècnics, sis d’ells inclosos en el concurs oficial, que es realitzaran cada dia a les 14 hores durant les festes de Fogueres de Sant Joan este 2024. És evident que cada mascletà tindrà el seu senyal d’identitat única buscant marcar la diferència que els permeta optar al primer lloc, però com cada edició hi haurà alguns elements comuns de regulació. El més destacat és sempre el de la duració, on els mestres pirotècnics hauran de preparar espectacles de soroll i pólvora amb un temps mínim de cinc minuts i un màxim de set.

Palmera i Focs Artificials

Si existix un element identificatiu de les Fogueres d’Alacant és la Palmera que il·lumina el cel en la nit de Sant Joan i dona inici a la cremà en els diferents punts de la ciutat. En esta ocasió, este 2024 serà la Pirotècnia Ferrández, guanyadora del concurs de mascletàs de l’any passat, l’encarregada del tret d’esta bonica tradició que marca el final de les festes en la capital alacantina.

No obstant això, encara que l’ambient fester i els monuments fogueriles desapareixen dels carrers entre flames en una nit màgica, la pólvora continuarà inundant la ciutat de soroll i color. A partir del 25 de juny arrepleguen el testimoni els castells de focs artificials que es dispararan fins al 29 de juny des de la platja de Cocó. Estos tindran una duració mínima de 15 minuts i seran focs que, com cada any entrellaçaran canonades aèries, però també aquàtics.

En concret, les pirotècnies que dispararan els castells de focs artificials nocturns són les següents: Focs Artificials del Mediterrani (25 de juny), Coeters Dragon (26 de juny), Pirotècnia Ferrández (27 de juny), Germans Ferrández (28 de juny) i Pirotècnia Turis (29 de juny).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × 4 =