Alacant vibrarà amb una nova mascletà este diumenge: hora i ubicació

La capital alacantina dona la benvinguda al mes de març amb la pólvora del quint espectacle pirotècnic del cicle Pólvora Tot l’any

Alacant vibrarà amb una nova mascletà este diumenge: hora i ubicació
27/02/2024 -

Tan sols dos setmanes després de l’última mascletà, la pólvora torna a la ciutat d’Alacant amb un nou tret pirotècnic. La Federació de Fogueres de Sant Joan realitza un nou llançament que farà vibrar als alacantins i alacantines este diumenge 3 de març. Així, el soroll dels petards i la inconfusible olor de fum entre els aplaudiments del públic tornarà a vessar de goig, festa, emoció i adrenalina la capital alacantina.

La mascletà s’integra en el cicle ‘Pólvora tot l’any’, una iniciativa que té com a objectiu organitzar diferents espectacles pirotècnics al llarg de l’any. Es tracta del cinqué tret d’este cicle després dels realitzats per la Pirotècnia Zarzoso, la Pirotècnia Valenciana, la Pirotècnia Ferrández i, l’últim el passat 18 de febrer, per part de la Pirotècnia Turis. En esta ocasió, la Federació dedica la mascletà a tots aquells presidents de la popularment coneguda com a Comissió Gestora.

D’esta manera, este mes de març li arriba el torn a Coeters Dragons, que farà gaudir a la ciutat d’Alacant dos dies abans de viatjar a València per a un nou tret pirotècnic en el marc de Les Falles. La mascletà tindrà lloc este diumenge 3 de març al carrer Lleida a les 14 hores. Com de costum, la jornada mantindrà l’ambient foguerer i festiu, perquè les Fogueres i Barraques del sector cinqué organitzaran un esmorzar popular previ a l’espectacle de soroll i pólvora.

Calendari de mascletàs en 2024

El cicle ‘Pólvora tot l’any’ supera a l’equador de les huit cites pirotècniques repartides en diferents racons d’Alacant com a aperitiu de les Fogueres 2024. L’Ajuntament ja ha donat a conéixer l’orde de llançament del concurs oficial, així com la pirotècnia encarregada de la Palmera que inicia la cremà la nit de Sant Joan. Però abans, al llarg d’estos mesos, els amants de les mascletàs ja podran gaudir del baluern dels petards; també amb un tret fora de concurs en la Plaça dels Estels el pròxim 18 de juny. Estes són les pròximes cites pirotècniques programades en 2024:

  • Diumenge 21 d’abril. Sector 2, en les proximitats del CC Porta d’Alacant, a les 14 hores.
  • Diumenge 5 de maig. Sector 4, entorn del parc El Morant, a les 14 hores.
  • Diumenge 2 de juny. Sector 3, previsiblement al parc Joan Pau II, a les 14 hores.
  • Dissabte 15 de juny. Mascletà a les 14 hores en l’avinguda Pintor Xavier Soler
  • Dijous 18 de juny. Mascletà a les 14 hores en la Plaça dels Estels
  • Del 19 al 24 de juny. Concurs de mascletàs oficials a les 14 hores en la Plaça dels Estels

Mascletàs nocturnes

D’altra banda, les sempre cridaneres mascletàs nocturnes arribaran també a la capital alacantina al maig i juny. La plaça del Sol, a Carolines, serà l’escenari d’un tret pirotècnic el diumenge 19 de maig a les 23.30 hores, després del Festival de Bandes Andrés Llorens. Eixa òptica diferent i colorit original i especial es prolongarà amb el llançament d’una nova mascletà el divendres 7 de juny a les 23 hores al carrer Francisco Muñóz Llorens, mentre que el divendres 14 de juny serà el torn de l’últim tret nocturn a les 23h coincidint amb la XII Arribada del Foc en El Corte Inglés.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 5 =