Alacant incorpora el nou mercat ambulant d'Urbanova en els mesos d'estiu

El recinte s’instal·larà tots els dijous a la vesprada durant l’època estival després de l’èxit del projecte pilot

Alacant incorpora el nou mercat ambulant d'Urbanova en els mesos d'estiu
28/02/2024 -

Urbanova estrenarà mercat ambulant a partir d’este estiu. Els llocs de productes frescos i tèxtil arriben de manera definitiva a un dels llocs més concorreguts d’Alacant durant el període de vacacions. Així ho ha anunciat l’Ajuntament després d’aprovar l’adscripció del solar municipal situat al carrer Músic José Mira Figueroa a la regidoria de Mercats. La parcel·la, que compta amb un espai superior als 6.000 metres quadrats, serà condicionada i asfaltada per al seu ús provisional com a mercat ambulant.

El mercat ambulant urbà d’Urbanova mantindrà el mateix horari del projecte pilot que es va dur a terme entre els mesos de juliol i setembre del passat estiu. Així doncs, els llocs s’instal·laran tots els dijous en jornada vespertina des de les 16h fins a les 23 hores. La regidora de Mercats i Comerç, Lidia López destaca que “d’esta manera es podrà proveir de productes bàsics als veïns en una zona amb molta afluència en època estival, evitant els desplaçaments per a realitzar les seues compres”.

La tramitació d’esta permuta municipal, segons informen des del consistori, s’ha realitzat amb l’objectiu d’evitar tallar el carrer per a poder situar els llocs de venda. D’esta manera, el solar passa ara a titularitat de l’àrea de Mercats, que assumirà a partir d’ara la conservació i la utilització de l’immoble. A més, l’Ajuntament també ha avançat que el solar podria ser utilitzat com a aparcament dissuasiu la resta de dies.

El projecte pilot, un èxit

El passat estiu es va posar en marxa en Urbanova un mercat ambulant pilot amb 26 llocs que va comptar amb gran afluència de persones i un volum elevat de vendes. Davant l’èxit experimentat, els veïns de la zona van sol·licitar la seua ampliació tant en el nombre de llocs com en l’espai; també en la localització d’un lloc que afavorira la venda de productes de proximitat.

mercadillo urbanova

D’esta manera, el nou mercat ambulant, que estarà obert durant tot l’estiu fins al mes de setembre, se suma als quatre espais de venda ambulant situats a Teulada, Carolines, Babel i Benalúa.

Estos recintes de venda no sedentària, al costat dels Mercats Municipals, s’han convertit per a la població alacantina en espais d’alta rellevància per al proveïment de productes bàsics. De fet, segons les dades que arreplega l’Ajuntament, prop d’un 60% dels residents a la ciutat sol acudir de manera periòdica a estos mercats ambulants a realitzar la compra de béns diaris.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen − thirteen =